Hur man gör en magdans Cabaret kostym

Hur man gör en magdans Cabaret kostym


En magdans cabaret kostym kallas "bedleh" på arabiska, vilket betyder kostym. Dräkten består av en behå, bälte och kjol som har inretts med paljetter, juveler, strass eller pärlor. Skapa din egen mage dans kostym är kostnadseffektivt, eftersom material kan köpas hos din lokala hantverk eller tygaffär för en bråkdel av priset av vad det skulle kosta att köpa en färdig bedleh.

Instruktioner

1 Bestäm på tyget du vill använda för kjolen del av din dräkt. Välj ett lätt material som kommer att flyta lätt, såsom satin, spets eller lycra. Linda tyget runt omkretsen av höfterna för att säkerställa en god passform. Längden beror på om du vill ha en knälång eller en ankellång kjol.

2 Placera den elastiska längs den övre kanten av kjolen tyget och vik tyget över det elastiska bandet. Sy längs kanten för att innesluta det elastiska bandet. Midjan på kjolen bör vila på höfterna, precis under naveln. När du har det elastiska bandet säker, sy kanterna på kjolen tillsammans. Du kan antingen sy längs hela längden av kjolen eller sy tills du når mitten av låret så att en liten bit av benet kommer att visa under en mage dansföreställning.

3 Leta upp en stödjande och vadderad behå som matchar material och utformning av kjolen. Stoppningen kan du införliva dekorativa element, såsom pärlor, på behån utan att skada tyget.

4 Klipp ut två cirklar från ett papper för att matcha kopp storlek behå. Beskriv mönstret du vill skapa på de två cirklarna och sedan klippa dessa mönster ut. Till exempel, om du vill skapa en zebra effekt bör du dra ränder i cirkeln och sedan klippa ränderna ut.

5 Placera skurna cirklar ovanpå varje bh kopp. Nåla cirklarna ordentligt och använda dem som schabloner för att skapa designen på själva vadderad behå. Med hjälp av en nål och tråd, sy varje paljett på behån i det angivna området. Se till att du sy paljetter tillräckligt nära varandra så att du inte ser tyget bakom dem. Vid avlägsnande av pappers cirklar, bör du se den dekorativa designen på behån. Ett annat alternativ är att köpa applikationer som du kan sy direkt på vadderad behå. Dessa är delar av skurna materialet som är täckta med juveler, pärlor eller strass.

6 Hitta en ren lätt halsduk som matchar vadderad behå och kjol för att slutföra utseende. Du kan använda material som du har hemma, eller köpa en halsduk som är dekorerad med paljetter eller har guldmynt hängande från fransen. Halsduken kommer att knytas runt kjolen och ska sitta bekvämt på höfterna.