Hur man ska lösa Relativa webbadresser

Hur man ska lösa Relativa webbadresser


Uniform Resource Locator, eller URL: er, är språkbaserade adresser för Internet data. Du möter dem oftast som adresser för webbsidor; till exempel, www.101squadron.com/101/101.html. Denna URL visar servern (www), domännamnet (101squadron.com), en katalog eller mapp (101) och webbsidan korrekt (101.html). HTML-taggar för media, såsom bilder eller länkar till andra sidor på denna webbplats, kan anges som hela absoluta URL: er, som i http://101squadron.com/pics_webs/Webs-Avia.jpg. Taggar och länkar kan också använda en relativ URL som kan likna ../pics_webs/Webs-Avia.jpg eller bara filnamn, som i Webs-Avia.jpg.

Instruktioner

1 Gå till en webbplats. Använd till exempel en sida i en av de referenspunkter för den här artikeln, Web Developer Notes på http://www.webdevelopersnotes.com/design/relative_and_absolute_urls.php3.

2 Visa HTML-källkoden för den sidan. I Windows, tryck på "Ctrl" + "U" på tangentbordet. I Mac OS X genom att trycka på "Command" + "U" eller "Alternativ" + "Command" + "U" nycklar, beroende på vilken webbläsare.

3 Titta på linje 10 av HTML-koden. Detta är en hänvisning till CSS, som sidan avser att anta ett visst utseende. Länken är href = "../ webdevelopersnotes.css." De två punkter i början av denna relativa URL betyder länken går tillbaka till den översta katalogen, och sedan följer resten av sökvägen till filen den länkar till. Sidan du tittar på är "www.webdevelopersnotes.com/design/relative_and_absolute_urls.php3." Denna relativa länk löser först till den ursprungliga katalogen "www.webdevelopersnotes.com" och sedan till den nya filen "webdevelopersnotes.css." Som en absolut URL, skulle det se ut så här: ". Http://www.webdevelopersnotes.com/webdevelopersnotes.css"

4 Titta på linjen 126 av källan. Detta är en bild tagg som kräver att bilden "relative_absolute_urls.gif." Detta är också en relativ webbadress den kan också skrivas som "/relative_absolute_urls.gif." Bristen på de två punkter som visas i steg 3 innebär den här filen är i samma katalog som den sida du tittar på - "www.webdevelopersnotes.com/design/relative_and_absolute_urls.php3", som talar om "relative_and_absolute_urls.php3 "sida ligger inne i" Design "katalogen. Denna relativa URL, utan prickar indikerar "relative_absolute_urls.gif" ligger också i "Design" katalogen. Det löser in en absolut adressen "http://www.webdevelopersnotes.com/design/relative_absolute_urls.gif."

5 Titta på linje 48. Denna länk använder en absolut adressen "http://www.webdevelopersnotes.com/basics/index.php3." Den webbdesigner kan ha i stället gjort detta en relativ URL, i vilket fall det skulle vara "../basics/index.php3."