Hur man gör en remskiva för barn

Hur man gör en remskiva för barn


En remskiva är en enkel maskin som ändrar riktning på en applicerad kraft, gör det lättare att dra en lina eller vikt. Remskivor har hjälpt människor att få jobbet gjort lättare sedan omkring 250 f.Kr. Lär barnen om remskiva mekanik genom att låta dem skapa en enda fast remskiva. Det kräver bara några enkla och billiga material och lite tid att utföra, samtidigt som barnen att uppleva hur en remskiva fungerar hands-on.

Instruktioner

1 Skär botten av trådhängaren i centrum med avbitare.

2 Tryck de skurna ändarna av hangaren genom centrum av trådrullen, så att de var och en anger genom en sida och skjuter ut genom den andra sidan. Böja ändarna av tråden ner för att hålla den på trådrullen. Lämna tillräckligt med utrymme när du gör dina kurvor så att spolen kan rotera fritt.

3 Häng upp hängare med spolen från något robust som en kopp krok eller klädstång. Se till att galgen kan hänga fritt utan några hinder.

4 Bind slutet av ett snöre på en bok och passera den andra änden av strängen en gång runt trådrullen så att den fria änden hänger från den motsatta sidan av spolen som boken.

5 Dra den lösa änden av snöret för att lyfta boken.