Hur man gör en gitarr högtalarlåda

Hur man gör en gitarr högtalarlåda


Det finns många skäl att göra en gitarr högtalarlåda. Vissa gör det eftersom det är billigare än att köpa ett namn som varumärke, medan andra ser tar sig an uppgiften som en hobby. En högtalarlåda är en viktig del av en elektrisk gitarr rigg: Högtalarna är vad producerar gitarr ljud och skåpet hjälper till att hålla produktionen skarpa och riktas.

Instruktioner

1 Förbered högtalarkortet. Montera högtalarna till en rektangulär bit av en tum tjock trä tillräckligt stor för att innehålla dem. Använd en kompass för att rita cirklar först som en guide och använda pusslet för att få en fin runda hål.

2 Bygg rutan. Konstruera en trälåda tillräckligt stort för att rymma högtalarkortet. För gitarr högtalare, är baksidan av lådan ibland lämnas öppen för att förhindra överhettning, men detta kan också minska riktad utgång. En tvärbalk stor nog att rymma ingången är vanligtvis placeras i baksätet. På framsidan, är styrelsen håller högtalarna oftast infälld ungefär 2 inches.

3 Wire och installera ingång och jack platta. Högtalarna är kopplade till en fjärdedel tum ingång, standard ut för gitarrer och gitarrförstärkare. Domkraften plattan är monterad till det yttre genom att skära ett hål i den bakre delen av högtalarlådan eller tvärbalken, och att skruva fast den på plats.

4 grövsta finish för en högtalare amp är att helt enkelt spray måla trä svart. De flesta förstärkare har en plast eller tyg industriell matta häftade på utsidan eller fäst med en spray lim. Inte bara detta förbättra utseendet på högtalarlådan, förbättrar det också hållbarhet.

5 Göra en högtalarlåda ser professionella fästande någon form av galler på framsidan, liksom handtag, hjul och hörnbeslag. Dessa bör vara av robust tillräckligt med material för att tåla robust användning. Gallret kan vara enkel screening, såsom den som används på en veranda hölje, eller kommersiell fronttyget. Mer vanligt, fast, är metallgaller används eftersom de är mer hållbara.