Hur man mäter Möbel för Klädsel

Hur man mäter Möbel för Klädsel


Reupholstering en gammal möbel kan du ge nytt liv åt en gammal bit för en bråkdel av kostnaden för att köpa alla nya möbler. Tar på en klädsel projekt hemma kan verka som en svår uppgift, men det är relativt enkelt att lägga till en egen touch till en vanlig möbel med några noggrann planering. Det gamla ordspråket att mäta två gånger för att bara klippa en gång definitivt gäller hem möbler klädsel.

Instruktioner

1 Utvärdera vilken del av dina möbler du kommer att täcka. Om inte din möbel är liten eller platt, kommer du troligen att täcka flera olika sektioner i ett stycke. Till exempel, om du åter täcker en fåtölj, måste du göra mätningar för ryggen, sitsen och armstöden.

2 Installera skum och bomull vadd som behövs. Om det inte är möjligt att installera stötdämpande material innan tyget, måste du ta hänsyn till djupet av skummet och vadd, samt sömsmån Innan den färdig dina mått.

3 Använd ett måttband för att bestämma bredden på det område som du vill täcka. Till exempel, om du tapetsering en soffa, kommer du vill ta en innermått mellan armarna på soffan. Om du tapetsering en stol sätet, mäta bredden av sätet, inklusive djupet av dynan.

4 Bestäm höjden på stoppade pjäs. Återigen, se till att inkludera djupet av dynan i denna mätning. Också ta ett diagonalmått från det övre vänstra hörnet till det nedre högra hörnet om det är möjligt.

5 Häng en bit muslin över den del av möbler som du vill täcka. Fritt spåra formen på mönstret du behöver. Ta din trasa och lägga den på en plan yta. Med hjälp av dina mätningar som referens, finjustera mönstret så att det är symmetrisk och anpassad till den del du är tapetsering.

6 Tillsätt 2 till 3 inches på varje sida av dragen muslin mönstret. Detta kommer att möjliggöra sömsmån eller "pull" om du planerar att häfta ditt material till ramen. När du har lagt till extra material, bör du vara redo att klippa ut och använda den som ett mönster för din möbeltyg.