Hur man gör en båge i ett fönster

Hur man gör en båge i ett fönster


Många inredningsdetalj stilar har välvda fönster som ett designelement, men dina fönster är standard och rektangulära. Ett sätt att övervinna den fyrkantiga av dina fönster är att bygga en borrat stil fönsterfilm som är formad som en båge. Denna skärm kan utformas för att passa alla storlekar av fönster, och det ger också en utsmyckad och elegant fönster behandling. Bågen du utformar kan vara enkel eller med en prydlig nyckelhålsform. Du kan använda gardiner eller sheers bakom skärmen för en skiktad, rik effekt.

Instruktioner

1 Mät bredden och höjden på fönsteröppningen. Överföra dessa mätningar till stora ritpapper som är tejpade ner till ett stort bord. Titta igenom några islamiska och marockanska design och mönsterböcker tills du hittar en form och design som du vill. Om mönstret är rakt på, har din lokala fotoaffär kopiera den till din fönsterstorleken.

2 Skjut din fotokopia under ditt ritpapper och placera din design som du vill. Din båge bör vara nära toppen av papperet (fönster). Du kan ta sidorna hela vägen till fönsterbrädan. Dra in alla dina uppgifter med så mycket omsorg som du kan. Du kanske vill skära en kartong mall att upprepa former för att göra dra dem snabbare och renare.

3 Klipp ditt medium densitet fiberboard till 1/4 tum mindre än insidan höjd och bredd ditt fönster. Placera brädan på bordet och passar din ritpapper över styrelsen. Använd karbonpapper och eventuellt din kartong mall för att överföra designen till styrelsen.

4 Klipp din design med hjälp av en sticksåg med ett litet blad. Borra hål i varje design som du behöver för att klippa ut och ta din tid när du skär former. Håll din kalkerpapper i god form om du gör de välvda fönster behandlingar för flera fönster. Lätt sand snittet kanter för att avlägsna allt löst material. Du kan behöva små filer för att komma in i trånga hörn.

5 Prime och måla din båge fönster behandling med en en-tums vinklad pensel. Du kanske vill att din primer tonas så att täckningen av din färg kommer att bli bättre. Låt varje lager torka i 12 timmar innan du lägger en annan päls.

6 Installera fönster behandling i fönstret huset som använder L-fästen och skruvar.