Daewoo Tv Repair Tips

Daewoo Tv Repair Tips


Daewoo är en stor elektronikföretag som tillverkar en rad av hemelektronik, inklusive LCD TV-apparater och dvd-spelare. Daewoo apparater är betydligt billigare än modeller som erbjuds av konkurrerande tillverkare som Samsung och Panasonic. Dock ställer några Daewoo upplever problem som kan störa ljud och bildkvalitet.

Ingen ström

Se till att strömkabeln är ordentligt ansluten till vägguttaget. Om detta är säkert, undersöka kabeln för några hack eller bucklor som dessa kan påverka strömtillförseln till Daewoo TV. Om strömkabeln är skadad, kan du köpa en ny från de flesta elaffärer. En förlust av makt kan också bero på eluttaget i stället för TV: n. Koppla Daewoo TV och ansluta en annan apparat till uttaget för att se om det får ström. Om den inte gör det, kontakta en elektriker för att reparera utlopp.

Fjärrkontroll Problem

En trasig Daewoo fjärrkontroll kan orsakas av dålig batteritid. Försök byta ut batterierna med en ny uppsättning. Se till att de är rätt placerade enligt +/- symbolerna på batterier och fjärrkontrollen. Kontrollera också att det inte finns några föremål hindrar delar av tv, eftersom detta kan blockera fjärrkontrollens infraröd enhet från att fungera. Om dessa åtgärder inte avhjälpa problemet kan du behöva byta ut fjärrkontrollen.

Svartvit bild

En svartvit bild kan helt enkelt bero på att ett program sänds i stället för ett fel med din Daewoo TV. Om alla kanaler sänder i svart och vitt, justera bildinställningarna genom att trycka på menyknappen och sedan Bild. Här kan du justera färg, kontrast och ljusstyrka, som kan återställa din bild till fyrfärg. Också se till att kablarna på baksidan av din Daewoo TV är i rätt uttag och är säkert monterad. Lösa anslutningar kan leda till ljud och bild störningar.

Ränder på TV

Ränder på skärmen kan orsakas av störningar från andra radioapparater och TV-apparater i ditt hem. Detta beror på att de multipla signaler som tas emot på samma plats. Vänd andra TV-apparater eller radioapparater av om den inte används och problemet bör förbättras. Se också till att enheter som använder magnetisk energi såsom stereohögtalare eller elmotorer flyttas bort från TV: n, eftersom dessa kan också orsaka störningar.