Som trä laminatgolv gå med trä skåp?

Som trä laminatgolv gå med trä skåp?


Många husägare väljer att gå med trä laminatgolv när det är dags för en grundlig ombyggnads, och det är inte svårt att se varför. Dessa golv ger en fullständig vackra utseende av sann lövträ, men är laminerade för fullt skydd mot spill eller slitage. Det finns också frågan om priset, vilket gör laminatet ännu mer attraktivt. Att få ordet för att matcha skåp kan vara en utmaning, och det finns flera olika sätt att göra det.

Mörka Laminatgolv

För många människor, mörka laminatgolv stämmer bäst med mitten och mörkare nyanser av trä skåp. Men om skåpen är ljusare i färgen, då den mörkare nyans av golv kanske inte fungerar så bra. Graden beror också på personlig smak. Vissa individer som verkligen mörkt golv med riktigt mörkt trä skåp, men många andra inte vill att golvet något mörkare än skåpen själva. Detta innebär att den bästa matchningen för körsbär kommer att vara annorlunda än den bästa matchningen för ceder eller mahogny.

Ljuslaminatgolv

Lätt färgade laminatgolv tenderar att gå bäst med lätt färgade trä skåp, eller ens skåp som är mitten av vägen mellan ljus och mörker. Personliga preferenser av köparen är en viktig faktor i att matcha upp golvet och skåp, men ljust trä laminatgolv aldrig matcha med mycket mörka skåp, och vice versa. Vitek för både kommer att fungera bra, men vit ek och körsbär kommer att kollidera.

Matchande Tone

Om matcha mörker och ljus tillsammans är svårt, är en mycket enkel lösning för att matcha trä laminatgolv med trä skåp med hjälp av exakt samma virke. Detta innebär att ljus, mörker och toner i mitten match ihop perfekt eftersom de är alla samma virke. Till exempel kan vitek matcha med vit ek, körsbär med körsbär eller valnöt med valnöt. Detta är det enklaste sättet att garantera att allt stämmer.

Personlig preferens

Personliga preferenser kommer att spela en viktig roll där trä laminatgolv matcha bäst med trä skåp. Eftersom olika typer av virke har mer än en bra match, i slutet av dagen, är det upp till dina personliga preferenser för att bestämma om du vill allt ljus, alla mörka eller en kombination. Middle-färgad trä som valnöt kan ofta arbeta med både ljust trä eller mörkt trä alternativ.