Hur man målar källaren Tak

Hur man målar källaren Tak


Källare är inte bara för lagring längre. Många bostäder håller på att avsluta sina källare och använda dem som en familj gillestugan, tvättstuga, träningspass rum eller lekrum. När du får din källare klar måste du måla den. Du måste börja med taket först.

Instruktioner

1 Ta bort alla möbler som är i källaren och placera en trasa över golvet. Sannolikheten att du kommer att droppa färg från taket är hög. Dessa försiktighetsåtgärder kommer att hålla dig från att förstöra allt du hade i rummet.

2 Använd målartejp för att separera väggkanterna från taket. Detta kommer att säkerställa att du får fina mjuka jämna rader på kanterna av taket.

3 Häll några inre latex hus färg i en platt panna. Detta husfärg kommer sannolikt att vara vit för ett tak, men känn dig fri att använda vilken färg du vill.

4 Lägg till en förlängning till rullen och sedan doppa rullen i färgen. Få färg på alla sidor av rullen och torka sedan bort överflödigt i ett andra plan pan.

5 Börja rulla din rullen på taket börjar vid mitten. Arbeta dig mot kanterna. Inte gå hela vägen till kanterna. Du kommer att kunna få kanterna bättre med en borste när du är klar med hjälp av valsen. När du målar med rullen du vill göra en X. Gör en diagonal linje och sedan korsa den med en annan diagonal linje. Fortsätt med detta tills alla men kanterna på taket är målade.

6 Måla kanterna med pensel. Du kommer att ha mer kontroll.

7 Låt färgen torka och sedan lägga till ett andra skikt om det behövs.