Sätt att äta sardiner

Sätt att äta sardiner


Sardiner ofta försummas som en huvudrätt för måltider, trots att de är näringsrika, fylld med vitaminer och mineraler. Du kan öppna upp en burk som är i ditt skafferi som en sista utväg när du är riktigt hungriga. Sardiner kommer förpackade i vatten, olivolja, tomatsås eller senap sås. Det finns ett stort utbud av kryddor och andra ingredienser du kan lägga till sardiner för en frisk smak behandla.

Näringsvärde sardiner

American Heart Association rekommenderar att äta fisk minst två gånger i veckan. Fisk är en bra källa till protein, så varför inte prova sardiner för lite variation? Sardiner är rika på omega 3-fettsyror och kalcium. Sardiner är låg i kalorier för dig på dieter. Sardiner besitter vitamin B 12, vitamin D, fosfor och selen.

Ur burken sardiner

Sardiner är bra ur burken för en snabb måltid eller ett mellanmål på eftermiddagen. Du kan tömma sardiner och lägga till lite citronsaft, peppar och vitlök. Du kan lägga lite smör på kex och lägg sardiner för en stor aptitretare. Försök värma upp dem i mikron i ca 30 sekunder och stänka oregano och parmesanost för lite variation.

Sardiner i sallader

Du kan skapa ett stort antal läckra sallader med sardiner. I stället för den vanliga konserverad tonfisk eller lax varför inte öppna en burk sardiner? Hacka upp sardiner efter tömning dem, kotlett gurka, paprika, marinerade kronärtskockshjärtan och svarta oliver och servera dem på en bädd av sallad. Du kan tillsätt hackad broccoli, blomkål, zucchini och tomater för lite variation. Olja och vinäger salladsdressing gör en välsmakande komplement.

Huvudrätt app

Sardiner för middag kan vara läcker, med så många sätt att fixa dem. Du kan grilla dem med citronsaft och olivolja. Prova några curry kraft läggas till sardiner med tomatsås och färsk vitlök. Fräs några lök, paprika, vitlök, hackad kål och lägg sardiner som har tömts, sedan koka tills sardiner är varma. Experimentera med några nya kryddor som basilika, oregano, dragon och dill.

sardin smörgåsar

Sätt att äta sardiner


Börja med ett krispigt fransk vals och en burk sardiner. Mosa sardiner med lite majonnäs och citronpeppar krydda. Bred ut blandningen med en skiva provoloneost, och du har en läcker smörgås. En annan sandwich idé är att börja med fullkornsbröd, sedan lägga till gurkor, tomater, hackad rå spenat och hela sardiner från burken. Sprid några heta senap på brödet för en liten krydda.