Hur tina fläskfilé

Hur tina fläskfilé


Nyckeln till upptining eller upptining av kött är timing. Den bästa metoden för fläskfilé är genom långsam tining vid en kall temperatur. Upptining kött i kylskåpet är den säkraste metoden eftersom det eliminerar risken för bakterier som kan växa vid rumstemperatur eller varmare. Det finns flera metoder för upptining, och den som du väljer beror på hur mycket tid du har.

Instruktioner

Kylskåp

1 Placera den frysta filén på en tallrik med doppat kanter eller i en grund ugnsform. Låt fryst griskött emballeras.

2 Tält en bit aluminiumfolie eller plast klamra wrap över plattan och ställ i kylen.

3 Upptining i kylskåp. Upptiningstiden beror på storleken på filén. Mindre snitt ta mellan 5 till 7 timmar medan större snitt kan ta från 12 till 20 timmar. För bästa resultat, placera fläsk i kylskåpet natten innan eller först på morgonen.

4 Håll tinade fläsk i kylskåp i tre till fem dagar. Om du väljer att inte koka köttet inom denna tid, kan den frysas, men kvaliteten på griskött försämras varje gång du frysa den.

Vatten bad

1 Fyll diskhon eller en stor skål med kallt vatten. Använd inte varmt eller hett vatten som det ojämnt tinar kött, och är mer sannolikt att resultera i tillväxt av bakterier.

2 Placera fläskfilé i en stor zip-lock påse. Se till påsen är ordentligt tillsluten. Pressa ut så mycket luft som möjligt.

3 Sänk påsen helt under vattnet. Tillåt att tina i 30 minuter till 2 timmar beroende på storleken. Känn att se till att den är helt upptinad. Om mer än 30 minuter krävs, se till att byta vatten var 30 minuter för att förhindra bakterietillväxt.

4 Koka köttet omedelbart efter upptining.

Mikrovågsugn

1 Ta bort alla omslag från fläskkött och placera på en ytlig doppad platta eller ugnsform.

2 Mikrovågsugn enligt din mikrovågsugn avfrostning inställning. Ofta kan du skriva in vikten av köttet och mikrovågsugn kommer att ställa tiden. Det är bäst att tina under 2 minuter följt av en 2 minuters vila. Vänd köttet och upprepa tills den är mjuk.

3 Använd filén omedelbart efter upptining i mikrovågsugn; köttet kan inte kylas eller frysas, eftersom det är möjligt att det började koka under upptiningsprocessen.