Hur gör jag bota Prosciutto Piccolo?

Hur gör jag bota Prosciutto Piccolo?


Prosciutto piccolo översatt till italienska betyder "liten parmaskinka" eller "lilla skinka." Den enda skillnaden mellan prosciutto och prosciutto piccolo är prosciutto härdas med ben medan prosciutto piccolo är det inte. Även om förfarandena är samma för att bota skinka i Italien, har varje region sina egna specifika standarder. Prosciutto piccolo är en traditionell italiensk kött som är läcker när lindas runt färsk frukt och grönsaker eller serveras i en smörgås.

Instruktioner

1 Köp färsk skinka som aldrig har varit kyld från en slaktare. Köttet bör väga mellan 11,8-15 pund och ben måste tas bort. Den centrala ven också måste vara väl tömd på blod, eller köttet kommer inte att bota ordentligt.

2 Peel 12 till 15 vitlöksklyftor. Slipa vitlök, halv kopp lätt fuktad, finkornig havssalt, pepparkorn och 1/2 msk kryddor, såsom muskot, kanel, kryddnejlika, i en mortel.

3 Lägg köttet på en torr yta som inte kommer att absorbera vätskor. Gnugga den ordentligt med vitlök blandning.

4 Låt torka i tre dagar. Torka av vätskor köttet avger. Massera det ordentligt med mer vitlök mix, och salt det ordentligt med finkornig havssalt.

5 Låt köttet torka i ytterligare fem dagar. Torka av vätskor det avger. Massera det ordentligt med mer vitlök mix, och salt det rikligt med finkornig havssalt.

6 Lämna köttet plant på en yta för att absorbera salt och vitlök blandningen under 30 dagar. Vänd köttet då och då.

7 Skaka bort överflödigt salt, och låt köttet torka i ytterligare 10 dagar.

8 Blanda lika delar vinäger och varmt vatten. Skölj köttet med denna blandning, och hänga på tork i två till tre månader på en plats som är ogenomträngligt för flugor.

9 Coat skinkan med återges ister och hänga den i ytterligare sju till åtta månader i ett område säker från flugor.

10 Klipp bort skalet med en vass kniv. Skiva prosciutto piccolo i tunna, jämna skivor.