Hur man viker en pappers sjuksköterskor cap

Hur man viker en pappers sjuksköterskor cap


Även professionella sjuksköterskor normalt inte bär caps dessa dagar, gör locket ett idealiskt komplement till en traditionell sjuksköterska kostym. Gör din egen lock eller hjälpa ett barn att göra ett lock med hjälp av en 8.5- med 11-tums bit vitt papper och lite rött papper eller en markör för trim. Denna enkla hatt tar väldigt lite tid att skapa och avslutar varje sjuksköterska kostym.

Instruktioner

1 Vik vitt papper i halv horisontellt. De långa sidorna av papperet kommer att beröra varandra.

2 Vik ökade kanten mot den ovikta kanten ungefär en tredjedel av vägen upp. Du kommer att ha en vikt sektion av lite mer än en tum lång, och en ovikt sektion av omkring 2,5 inches tall. Den vikta delen kommer att göra basen av din hatt.

3 Håll papperet horisontellt med den vikta bandet vänd bort från dig. Vik varje sida i ca 2,5 inches. Släpp veck och låta de andra två veck gör 90-graders vinkel med större sida. Du har nu en tresidig form. Ju längre kanten blir i form av din hatt och de kortare kanterna blir sidorna.

4 Platta ut de nya veck du gjorde i steg 3 och lägga hatten platt med den vikta bandet mot bordet. Vik de övre vänstra och högra hörn (ovikt hörn kvar från steg 1 och 2) nedåt och för att möta veck du gjort i steg 3. Hörnen kommer nu att ha en triangulär form från de övre hörnen av den främre delen av hatten till den vikta bandet på sidorna av hatten. Ungefär en halv tum av bandet kommer att visa på varje sida utan övre hatt bakom det. Om så önskas, tejp, lim eller häftklammer denna nya veck på plats. Vik veck i steg 3 för att forma hatten.

5 dekorera hatten enligt önskemål. I traditionella dräkter, är kanten av den vikta bandet klippas med rött, och den höga delen av den främre delen av hatt presenterar ett rött kryss.

6 Håll i hatten på plats på bärarens huvud med hår klipp eller, om så önskas, genom att stansa hål i det vikta bandet på sidorna och knyta en slinga av elastiskt band till varje hål. Bandet bör vara tillräckligt lång för att nå runt baksidan av huvudet eller under bärarens hår.