Felsökning en Samsung TV

Felsökning en Samsung TV


Samsung är en stor japansk tillverkare av hemelektronik, inklusive bildskärmar, personliga ljudenheter, digitala videokameror och plasma och LCD TV-apparater. Samsung TV kan drabbas av olika frågor, bland annat överhettning fel, som kan uppstå på bakprojektion uppsättningar och döda pixlar, vilket kan drabba LCD och plasma-modeller. Många av dessa problem kräver tekniskt bistånd från Samsung eller från en kvalificerad TV reparatör. Många frågor, dock kan avhjälpas genom att ändra inställningarna på TV: n och kontrollera anslutningar.

Instruktioner

1 Tryck på Mute knappen på din Samsung fjärrkontrollen. Detta kan ha tryckts in av misstag, vilket ljud som ska tystas. Se till att det inte finns några hörlurar anslutna till TV-apparaten, eftersom detta kommer att begränsa externa ljud.

2 Undersök kablar anslutna till baksidan av Samsung set. Se till att de är ordentligt anslutna till rätt uttag. Lösa eller felaktigt anslutna kablar kan orsaka ljudproblem.

3 Kontrollera volymnivåerna på externa enheter som är kopplade till din Samsung-tv om ljudet verkar ovanligt låg eller är helt avstängd. Som Blu-ray DVD-spelare och spelkonsoler har interna volyminställningar som kan påverka ljudet om inte dök upp tillräckligt högt. Tryck på menyknappen och knappen Inställningar på enhetens fjärrkontroll för att korrigera ljudinställningar.

1 Tryck på menyknappen på din Samsung fjärrkontrollen om bilderna är korniga och saknar fokus. Välj alternativet bildinställningar från listan på skärmen.

2 Välj läget alternativet följt av skärpa. Nu kan du justera inställningar för skärpa för att förbättra bildkvaliteten.

3 Undersök kablar som ansluter till baksidan av TV: n om bilderna visas i svartvitt när de borde vara i färg.

4 Återställ din Samsung-TV till de ursprungliga fabriksinställningarna om problemen fortsätter. Tryck på menyknappen på fjärrkontrollen och följ steg-för-steg-instruktioner på skärmen. En fabriksåterställning kan eliminera svartvita bildskärmsproblem.

1 Undersök kablar som länkar en extern enhet till din Samsung-TV. Samsung Customer Support hemsida säger att lösa kablar kan orsaka en Nej Video meddelande att visas på skärmen även när ljudnivåer är bra.

2 Kontrollera varje kabel är i rätt uttag. Videokablar Samsung apparater är normalt färgkodade för enkel identifiering.

3 Ändra spelet eller DVD för en annan skiva. Detta kommer att identifiera om skivan är felaktig snarare än dina kontakter. Fäst en annan enhet till din Samsung-TV om kontroll kablar och ändra skivor inte löser problemet. Köp nya kablar om problemen kvarstår.