Hur man fixar ett trasigt Buckle på en dans sko

Hur man fixar ett trasigt Buckle på en dans sko


När du hittar och bryta i ett par välsittande dansskor, hoppas du att de kommer att vara för evigt. Rengör och polera dem, även få dem resoled från tid till annan. Trots alla ansträngningar att upprätthålla dina skor, komponenter slitas ut och ibland spännen paus. Innan du kasta ut en annars bra par dansskor, investera lite tid att ersätta den trasiga spänne.

Instruktioner

1 köpa en ersättare spänne. Om du inte kan hitta en som passar perfekt för gamla spännet, måste du köpa två spännen och ersätta dem på båda skorna.

2 Ta bort den trasiga spänne med en sprättare att ta bort den tråd som används för att sy fliken på skon som håller spännet. Var noga med att undvika att skada fliken.

3 Byt ut trasiga spänne med det nya spännet. Vika fliken över sig själv i dess ursprungliga läge. Linje det perfekt så kan du återanvända samma hål som när skon gjordes ursprungligen.

4 Sy fliken tillbaka tillsammans, med hjälp av en sadel stygn. För sadelhäftning, skära en bit av tråd 28 inches lång. Trä en nål på vardera änden av tråden med 4- till 5-tums tag ändar.

5 Med hjälp av en fingerborg, driva en nål genom den första uppsättningen av hål (båda delarna av den vikta fliken på sko), i ett hörn eller utgångspunkten för där det tidigare sydda. Dra nålen och trä igenom så att centrum av tråden passerar genom hålen och båda nålarna är på samma avstånd från hålen. Tryck en nål genom den intilliggande hålet och dra tråden tills det är tätt. Skjut andra nål genom samma hål, in den motsatta sidan av fliken. Hålla en nål i varje hand, dra för att göra den första maskan tätt.

6 Fortsätt sömmar på detta sätt tills du har nått slutet av hålen. För att säkra tråden, kommer du tillbaka stygn. För att göra detta, sy i en motsatt riktning, sätta en annan söm i vart och ett av de sista tre hålen. Klipp dina trådar nära stygnen.