Hur man syr Ripstop Nylon

Hur man syr Ripstop Nylon


Ripstop nylon är en stor väv för alla typer av outdoor. Från ryggsäckar och väskor för alla väder jackor och byxor, är denna mångsidiga tyg lätt, slitstark och bekväm att bära. Ursprungligen svårt att hitta för sömnad hobby, mer tyg butiker genomför nu ripstop nylon samt mönster som lämpar sig för detta tyg. Även om du måste hantera ripstopmaterial med omsorg, är den färdiga produkten väl värt den extra ansträngningen. Även om du inte planerar att sy ripstop nylon i kläder, veta hur man hanterar ripstop kan låta dig laga köpt ripstop nylon kläder.

Instruktioner

1 Tvätta händerna innan du hanterar ripstopväv. Oljor från dina händer kan påverka tätskikt i tyget. Av samma anledning, måste du torka alla oljor från din symaskin mataren och pressarfoten innan du syr ripstop nylon på maskinen.

2 Klipp tyget efter mönster med en roterande kniv med en ny, vass kniv. Om du använder sax, vara säker på att de gör ett rent snitt. Ett annat alternativ för skärning är att använda en lödkolv för att varm skära tyget och försegla den råa kanter på samma gång. Placera en glasskiva under tyget när du använder lödkolv för att skydda ytan under den.

3 Använd den minsta symaskinsnål som möjligt. Detta gör tillräckligt små hål att tråden lätt kan fylla dem.

4 Undvik att använda pinnar som du syr ripstop nylon. Använd tygtjocklekar att hålla mönstret på tyget som du skär den. Att sy sömmar tillsammans, kan du tillfälligt hålla ihop kanterna med bulldog klipp eller använda ett limstift. Om du måste använda stift använder dem endast i sömsmånen.

5 Håll spänningen tätt på ripstopväv när du syr den på maskinen. Dra inte eller ryck på det, bara hålla sömmen så smidigt som möjligt. Om du har en jämn matning fot (gå fot), kan det också hjälpa dig att hålla tyget från att glida. Ett annat alternativ är att placera mjukpapper under ripstop nylon och sy igenom det också. Riva bort när du är klar med sömmen. Öva på några rester så att du kan vänja sig sy ripstop nylon.

6 Mål råa kanter av ripstop nylon för att hålla den från ravelling om du inte använder lödkolv för att minska den. Vik fåll kanter på insidan innan sy fållen stängd. För andra sömmar, överväga att använda platta fällda eller franska sömmar för att innesluta den råa kanten.

7 Ta bort dåliga sömmar med broderi sax snarare än en sprättare eller ett rakblad. Ett misstag kan lätt sätta en tår i ripstop nylon.