Bastu Etiquette i Spanien

Bastu Etiquette i Spanien


Bastur, med ursprung i Finland, har blivit ett globalt fenomen och är bjudet för sina hälsofördelar, bland annat förebyggande av sjukdomar, befria kroppen från gifter, förbättra cirkulationen och minska stress. Däremot kan olika bastur erbjuda mycket olika erfarenheter, beroende på var de befinner sig. Bastu etikett i Spanien är annorlunda än i många andra länder och utbilda sig på de outtalade regler för Spaniens bastukultur kan förhindra många pinsamma situationer. De viktiga distinktioner att komma ihåg när man tittar in i något land bastu etikett är frågan om kläder, vikten av hygien, och separationen och / eller integration av män och kvinnor i basturum. Att hålla ett artigt avstånd från andra besökare och använda dämpade röster för samtal är viktiga i bastun etikett i något land.

Kläder

Även Spanien kan vara känd för nakenhet på sina stränder, gör dess bastu inte tenderar att acceptera samma filosofi att låta det hela showen. I allmänhet, bastur i Spanien kräver att gästerna avstå från fullständig nakenhet, men inte har specifika krav på vad man ska ha. Enligt Protocolo.org, Spanien virtuella uppslagsverk av allt som är i god smak och seder, är fördelarna med bastu användning maximeras när kroppen är helt naken, eftersom kroppen kan bättre göra sig av gifter. Med detta i åtanke, är minimal kläder som krävs bara för sakens skull artighet till andra besökare. Protocolo föreslår en bikini-typ baddräkt med minimal kropp täckning eller en rem för kvinnor. Ett annat alternativ för både män och kvinnor är att vara insvept i en handduk. Bomullen är en icke-restriktiv, andas material som gör att huden att svettas ut gifter samtidigt vistas blygsam i sällskap med andra. Reglerna för varje särskild anläggning om nakenhet bör tydligt publiceras vid inträdet. Om de inte är, eller om du har några tvivel, tveka inte att be en anställd, eftersom de kommer att vara väl insatt på vad som är acceptabelt i den specifika anläggningen.

Hygien

Innan man går in i bastun är det viktigt att tvätta hela kroppen med tvål under varmt vatten. Denna dusch tjänar flera syften, varav den första är hygienisk. Med ett stort antal människor som sitter på samma ytor och med massor av exponerad hud kan bakterier lätt överföras från person till person om sådana försiktighetsåtgärder inte vidtas. Löddrande upp skyddar din hälsa och hälsan hos andra kunder, förutom att göra det lättare för huden att svettas ut gifter och värmer kroppen för att undvika systemet chock vid inträdet i bastun. Huruvida en naken bastu eller inte, kräver de hygienregler som sitter med en handduk under dig, för att förhindra att lämna bakterier och svett på träbänkar. Detta skyddar även huden från värmen av trä.

Samkönade eller inte

Enkönade bastu är vanligare i Spanien än blandade anläggningar. Enkönade bastu delas in i två sidor, en för män och en för kvinnor, och har ofta mer slappa regler för klädsel än blandade byggnader. Om att gå med en grupp människor i blandade kön, se till att kontakta eller besöka bastun i förväg för att vara medvetna om sina bestämmelser om blandat sällskap.

Avstånd och konversation

En bastu, i Spanien och på andra håll, är tänkt att vara en avkopplande och fredlig erfarenhet, en rensning för både kropp och själ. Av denna anledning, hålla ett avstånd från andra besökare som är stora nog så att de säkert kan fastställa eller sträcka ut för att koppla av bekvämt. Vissa bastur har strikta regler som förbjuder samtal, men även i de som inte gör det, vara hänsynsfull av dem omkring dig. Dessa toner kommer sannolikt inte att störa andra bastu-publiken på ett betydande avstånd, men aldrig tala högt och se till att följa reaktionerna andras och agera därefter. Konversation är inte alltid olämpligt, men låt inte din chattar förstöra en annan persons upplevelse.

fördelar

Värmen från en bastu erbjuder många fysiska och psykiska fördelar. Värme hjälper kroppen att slappna av och lindrar muskelspänningar, samt hjälpa till att lindra psykisk stress. Svettning att bastun inducerar underlättar elimineringen av toxiner, rengör huden och ökar muskel flexibilitet. Bastu användning kan öka blodcirkulationen, erbjuda tillfällig lindring för astma och bronkit sjuka samt tillfälliga muskel- och ledvärk lättnad, inklusive smärta som orsakas av artrit. Den avkopplande bastu atmosfären kan också ge lindring för stressrelaterade sjukdomar, bland annat ryggsmärtor, bröstsmärtor, ångest, sömnlöshet, huvudvärk och depression.