Okonventionella hemlagad växthus

Okonventionella hemlagad växthus


Även växthus kit är populära, många hemlagade alternativ fungerar bra och är billigare än en köpt kit. Återvunna material och några ovanliga miljövänliga metoder erbjuda effektiva lösningar. Genom att undersöka din plats och behov, kan du hitta okonventionella sätt att göra ett växthus som är överlägsen alla köpt modell.

Jorden-Built Green

För områden med extrem kyla, extrem värme eller hög vindarna, överväga att gräva för att bygga ditt växthus. Om du placerar din växthus 3 eller fler fötter i marken, eller i sidan av en kulle, kommer jorden hjälper till att reglera temperaturen. I ökenområden, kommer marken att hålla växthuset svalare under varma dagar; i kalla områden, kommer marken avger värme. Förstärka sidorna med betongblock. En enkel A-ram kan förankras på toppen av blocket väggen. Vinyl av 4- till 6-mil tjocklek kan användas för takläggning att överföra ljus. Använd transparent vinyl och inte genomskinlig; genomskinligt arkmaterial minskar antalet strålar, försvaga ljuset.

halm Växthus

Halm har använts som en isolering i århundraden. Bara stapla balar för att bygga väggar. Spik 2-by-4s tillsammans för att skapa en ram för att stödja strukturen och placera halmbalar i mellan. Polykarbonatpaneler, vinyl eller plast kan gå över taket för att överföra ljus. Halm kommer naturligtvis ge värme som det bryts sakta ner och lämpar sig för kallare klimat. Om strukturen stöds av trä inramning, kan halmen bytas årligen och återvinns som kompost.

återvunnet Windows

Gamla fönster är en opportunist växthus. För att stödja vikten av glas, använder trä inramning och placera stöden och takstolar mellan varje fönster. Var noga med att använda 2-av-6 timmer eller tyngre. Windows gör utmärkta sidor men inte göra en lämplig tak. När skev, kommer Windows samla vatten, vilket kan orsaka brott frågor, extra vikt och läckage. Använd vinyl eller plast eller akryl korrugerade paneler. Windows har den extra fördelen att erbjuda flera ventilation. Öppna så många som behövs för att tillhandahålla luftcirkulation.

återvunna dörrar

Med användning av glas- eller dusch dörrar för sidorna erbjuder möjligheten av en högre tak. Precis som med fönster, måste du ge en robust träram för att stödja vikt. Glasdörrar för maximal ljustransmission och gör utmärkta tak. Ett gemensamt tema är att placera en dörr på varje sida - att hälften av taket av varje dörr. Du kan hålla vatten samling till ett minimum genom att använda en brant stigning till taket. Skjutdörrar som används för sidorna erbjuder samma ventilations fördelar som fönster. Dusch dörrar gör ett utmärkt lättare alternativ. Spara duschdörrar att använda på sidorna. De flesta dusch dörrar är utformade för att sprida ljus och kan störa växternas tillväxt.

Klätterställning Växthus

En gammal klätterställning, lindade med vinyl eller plast, gör ett utmärkt växthus tak. Sidorna kan vara tegel eller block och byggt upp. Dörren kommer att behöva införlivas i sidorna. Mät vinklar och längder noggrant för att matcha fotavtryck av klätterställningen. För blåsiga områden, är en djungel gym tak en robust alternativ till traditionella växthus planer. Grund av de låga kupol formerna på de flesta gym bör de växthusväggarna vara kort för maximal ljusexponering. Detta ger en trång men intressant växthus.