Hur man gör med gamla radiatorer

Hur man gör med gamla radiatorer


Gamla värmeradiatorer kan vara svårt att bli av med. Med tanke på vikten, verkar det som en hel del metall att bara kasta ut och inte återvinna. Radiatorer kan definitivt återvinnas som metallskrot. Att få en så tung last ut genom dörren och en återvinnare är enklare än det låter.

Instruktioner

Hur man gör med gamla radiatorer

1 Tippa kopplad kylare att se till att alla vatten eller olja har tömts ut ur hålen där input / output röret (s) fästes. Du vill kylaren att vara så lätt som möjligt innan du flyttar den.

2 Flytta den ut ur byggnaden och på vad transportmedel du kommer att använda för att få den till en återvinnare. Använd en handkärra på nivå delar av resan. Om du måste skjuta kylaren ner för trapporna på grund av den tunga vikten, skydda trappan genom att lägga rader med 2x4 är ner för trapporna för att göra spår. Flera plankor kommer förmodligen att behövas för att nå toppen. (Se videolänken nedan.) Du kanske vill någon på botten av trappan för att hålla botten plankor från att glida ut. Bind rep runt kylaren och låt den glida ner plankorna som du låter linan ut från din position i toppen av trappan.

3 Leta upp en lokal skrot återförsäljare som accepterar radiatorer. Du kanske kan få från 25 till 40 pence per pund för aluminium- eller koppar radiatorer. Koppar tenderar att betala mer.