Hur man bygger Wood luftventiler

Hur man bygger Wood luftventiler


Trä lameller är ett effektivt och attraktivt sätt att ge avskildhet och ljusreduktion på exteriör fönster. Du kan se ut genom fönstret men människor utanför inte kan se in. Galler finns färdiga, men du kan bygga dem hemma för en perfekt passform för ovanliga fönsterkarmar. Det är bäst att göra dem i en produktionslinje tillvägagångssätt för alla fönster i stället för en i taget.

Instruktioner

1 Mät dimensionerna på den inre ramen där slutaren kommer att installera.

2 Skär vertikala rambalkar till storlek med hjälp av en geringssåg. Skär ramorganen för alla fönster på samma gång. Mäta bredden av fönstret, tillsätt 2 inches och skär bitar av trä för lamellerna från samma två-för-en timmer.

3 Ställ in ditt bord såg guide slita såg horisontella trä ner i mitten för att göra remsor som är ungefär 1,75 av 0,375 inches tjock. Gör tillräckligt remsor för alla fönster. Runda kanterna på remsorna med användning av en halvrund biten i routern. Sand den övre och undre ytan av lamellerna med hjälp av en slipmaskin eller för hand.

4 Skär en triangel av skrot plywood ca 18 inches hög med två 45-graders hörn med hjälp av tabellen såg. Placera plywood mot guiden på din router bord och gripa en vertikal ram bit mot den sluttande kanten av plywood. Fäst en rak skär bit med en diameter som är lika med bredden på lamellerna i routern och ställa in den 1/4 tum ovanför ytan. Skjut plywood längs styr, som skjuter karmstycket över fräs i 45-graders vinkel. Testa spår för storlek genom att placera en lamell i den. Fortsätta att göra 45-graders slots på 2-tums centers och upprepa för varje ram stycke.

5 Sand alla delar smidigt. Färg eller bets ramen och lamellerna före montering. Montera varje bländskydd genom mätning av fönsteröppningen med den vertikala ramen hålls på plats, tillsätt 1/2 tum och skära lamellerna för det här fönstret för att längd med geringssåg. Placera ramarna på en plan yta, lätt limma spåren och driva en lamell i varje par slitsar. Håll enheten torget genom att mäta motsatta diagonaler och klämmor användning tills limmet har härdat.

6 Placera den färdiga bländskydd i fönstret. Håll på plats genom friktion eller självhäftande kardborrband på insidan.