Hur man ansöker kakel tätningsmedel

Hur man ansöker kakel tätningsmedel


Många typer av plattor och fogmassa som används i hemmet är porösa till sin natur. Dessa material kommer att absorbera fukt, färgning på ett sätt som är omöjligt att rengöra. Bevara skönheten av kakel kräver applicering av en skyddande beläggning av tätningsmedel till kakel och injekteringsbruk inom kakelfogar. Tätningsmedlet skyddar kakel mot absorbera smuts och andra ämnen som kan orsaka skador. Tillämpa kakel tätningsmedel förlänger livet på din kakel, och i processen upprätthåller nyinstallerade utseendet på dina kaklade ytor.

Instruktioner

1 Test kakel och injekteringsbruk med vatten för att avgöra om ett skikt av tätningsmedel som är nödvändigt. Släpp en liten mängd vatten på ytan och leta efter någon mörkfärgning. Tätnings kakel och injekteringsbruk som mörknar på grund av absorption av vattnet. Lämna kakel och injekteringsbruk där vattnet pärlor på ytan oförseglade. Kakel och icke cement kakel inte kräver vanligen tätningsmedel eftersom de är vattenbeständig.

2 Applicera ett lager av aktuell tätningsmedel på inomhus kakel. Pensla tätningsmedlet jämnt över kaklade ytan med hjälp av ett tätningsmedel speciellt tillverkad för kakel typ. Börja längst ned i vertikala kakel ytor och arbeta dig uppåt för att förhindra tätningsmedlet från att droppa ner och skapa stråk. På horisontella kaklade ytor, börja med plattor som ligger närmast väggen och arbeta dig mot den motsatta änden av ytan. Tillåta tätningsmedlet torka under den tid som föreslås av tillverkaren.

3 Borsta ett jämnt lager av akrylgolvfinish ovanpå aktuella tätningsmedel som används på golvplattor, som omfattar både kakel och injekteringsbruk. Akrylgolvfinish kommer att fungera som ett slitskikt, absorbera normalt slitage och underhåll av skydds sealer. Låt akrylskiktet tid att torka enligt tillverkarens förslag innan du använder den kaklade ytan.

4 Brush två skikt av penetrerande tätningsmedlet på ytan av sten eller utomhus plattor. Denna typ av tätningsmedel inte kommer att missfärgas brickor eftersom den inte har en topisk yta appliceras, men fortfarande ger skydd mot färgning och fukt. Tillåta tätningsmedlet torka under den tid som föreslås av tillverkaren före användning av ytan.