Hur du formaterar en sekundär eller extern hårddisk i Windows XP

Hur du formaterar en sekundär eller extern hårddisk i Windows XP


Du måste formatera nya sekundära interna enheter till önskad filsystem och förbereda dem för att ta emot data. Externa USB-enheter är vanligtvis förformaterad och kommer att upptäckas av Windows när du ansluter dem. Du kan också formatera en befintlig extern eller intern enhet om du vill ändra filsystemet som används. NTFS är standard filstrukturen för Windows XP, men FAT32 är också tillgänglig. Begränsningarna i FAT32 inkluderar inte att kunna lagra en fil som är större än 4 GB eller skapa en partition som är större än 32 GB, men du kan behöva det om du har en flervalssystem som använder tidigare versioner av Windows.

Instruktioner

1 Anslut din externa enheten i datorn eller installera den andra enheten.

2 Högerklicka på "Den här datorn" och välj "Hantera" för att öppna datorn administrationskonsol.

3 Leta reda på din nya enhet, som vanligtvis kommer att märkas enhet D, E eller F, beroende på hur många andra enheter är anslutna. Välj inte enhet C, som är den primära enheten.

4 Högerklicka på den nya enheten namn, välj "Format" och klicka på "Ja" för att bekräfta. Om "Format" inte finns som ett alternativ, välj "Ny enkel volym" för att skapa en partition, klicka på "Nästa" och accepterar den maximala standardstorlek och klicka på "Nästa" igen för att välja enhetsbokstav och fortsätta formateringsprocessen.

5 Välj ett filsystem och namnge den nya enheten eller acceptera standardvolymnamn. Klicka på "OK."

6 Klicka på "OK" igen, notera att genom att fortsätta kommer du att radera alla data på enheten och du kommer inte att kunna återställa det. Vänta tills processen att nå 100 procent och klicka på "Finish" för att börja använda den nya enheten.