Hur man tar bort mögel från AC kanaler

Hur man tar bort mögel från AC kanaler


Mögel i luftkonditioneringskanaler lägger till en unik problem till ett redan besvär fråga. Kanalerna är svåra att nå, och definitivt inte kan rengöras grundligt som rum i huset. Sedan, när mögel infests kanalerna, mögelsporer kan cirkuleras i hela huset när AC körs, vilket kan orsaka mögelproblem på andra områden, samt hälsoproblem. Ju tidigare du behandlar ett mögel problem, desto lättare blir det att bli av med, oavsett var angrepp inträffar.

Instruktioner

1 Ställ in en ozongenerator nära kanalsystemet luftintag. Intaget kan vanligtvis hittas med en kanal som är ansluten till sig klimatanläggningen. Du kan behöva skruva kanalen så att ozon kan gå igenom systemet. Ozongeneratorer kan hyras eller köpas på nätet, eller luftrenare butiker. Den butik som säljer generatorn ska kunna hjälpa dig att få rätt storlek beroende på storleken på ditt hus.

2 Täck ventiler där kanalerna kan avge luft med hjälp av plast. Använd ozongeneratorn att utföra vad som kallas en "ozonchockbehandling" - detta innebär att man använder höga halter av ozon för att döda mögel och bakterier.

3 Ställ ozongeneratorn till den högsta inställningen och kör den i flera timmar. Den tid det tar kommer att bero på storleken av ditt hus, och storleken av ozongeneratorn. De flesta ozongeneratorer har en timer som automatiskt stänger av enheten så att luften kan återgå till syre.

4 Avslöja ventilerna i hela huset. Om luften luktar bitter alls att öppna fönster ventilera huset. En frän lukt tyder på en hög koncentration av ozon.

5 Anslut luftkanalen till AC enheten om du var tvungen att koppla bort det och kör AC som vanligt. Luftcirkulationen kommer att driva de flesta av de döda mögel ut ur systemet.