Hur man skapar ett rutnät på GIMP

Hur man skapar ett rutnät på GIMP


Lägga till en hjälplinjer till ett fotografi kan hjälpa dig att räkna ut bildens proportioner, och kan hjälpa dig att studera de bästa sätten att rama bilder i sökaren. GNU Image Manipulation Program, eller GIMP, innehåller en inbyggd funktion som kan lägga till ett rutnät till en bild. GIMP programvara är öppen källkod och är fritt tillgänglig, Programmet är utformat för Linux, men Windows och Mac OS X-installatörer är också tillgängliga från GIMP webbplats.

Instruktioner

1 Starta GIMP. Klicka på "File" och sedan "Öppna". Dubbelklicka på bildfilen som du vill skapa ett rutnät.

2 Klicka på "Filter" i den övre menyraden. Musen över "Render" och sedan sväva över det "Mönster" i menyn som öppnas. Klicka på "Grid".

3 Klicka på "bredd" rutan under "horisontellt." Skriv in önskad bredd, i pixlar, av linjerna i rutnätet. Om du vill ändra måttenheten genom att klicka på rullgardinsmenyn vid slutet av raden av textrutor och välj en ny enhet. GIMP ändrar automatiskt "vertikal" och "Intersection" värden för att matcha inställningen "Horisontal".

4 Klicka på den första "Mellanrum" rutan. Skriv in den mängd utrymme som du vill ska visas mellan varje rad i tabellen.

5 Klicka på en av färgrutorna längst ner i fönstret. Klicka på den färg som du vill använda för elnätet i fönstret som dyker upp.

6 Klicka på "OK" för att skapa nätet och sätt in den i bilden.