Hur man bygger ett pappers Kiln

Hur man bygger ett pappers Kiln


En pappers ugn använder en ytlig eld grop med en konisk skorsten av kraftig papper som i lera slip (urvattnad flytande lera). Pappers skorsten tillåter gaser att fly samtidigt i värme. Pappers ugnar inte bli mycket varm och deras temperatur är svårt att kontrollera, så vi rekommenderar att du bisque-brand dina keramiska bitar innan bränning dem i en pappers ugn. Om du inte har tillgång till en ugn för bisque bränning, kan du kanske att skjuta mycket små, kompakta keramiska kroppar, eller färdiga keramiska föremål, i en pappers ugn.

Instruktioner

1 Gräva en ytlig grop i ett öppet område. Se till att det inte finns något i närheten som kan fatta eld från värmen eller från en gnista. Fyll gropen med kol, trä och tändande. Tändved omfattar pinnar, kvistar, barr, döda löv och papper.

2 Placera tegel runt kanten av gropen. Placera en robust metallnät ovanpå blocken så det finns ett gap mellan nätet och marken. Ordna lera organ i en stapel ovanpå mesh.

3 Täck högen av lera organ med mer kol. Ordna små ved runt och på toppen av högen i en konisk form.

4 Gör en stor kon av hönsnät runt högen av krukor och bränsle. Det kommer att behöva vara tillräckligt stor för att helt omge träet från topp till botten.

5 Riv sidor av den glansiga magasin. Coat dessa med halka. Applicera slip belagt papper över kycklingen tråd, som lämnar en öppning på toppen. Fortsätta att gälla tidningssidor och glida tills du har ett tjockt lager över hela hönsnät. Se till att du lämnar den övre klar för gaser att fly.

6 Ljus några kol i en separat firepit. När det är glödande, skotta tända kolen i gropen med bränsle och fnöske. Du behöver inte vänta på att lera och papper för att torka ut; ugnen kommer att fungera om det fortfarande är våt eftersom värmen torkar slip.

7 Ta bort blocken stöder nätet med någon hjälpa dig så att det förblir nivå som du sätter ned den. Skyffla torr jord eller sand runt basen av könen, så att ingen värme kan läcka ut, lämnar ett litet hål för luften att nå branden.

8 Lägg färgämnen under bränningsprocessen. Använd bananskal, tång, havssalt, kopparsulfat, kopparskursvampar eller drivved att producera färgförändringar på ytan av leran. Gör detta tre till fem gånger medan branden fortfarande brinner.

9 Låt allt bränsle att brinna fullständigt. När elden har dött, täcka hålet i toppen av ugnen med fler slipcovered tidningssidor och låt ugnen svalna helt, över natten om det är möjligt. När den har svalnat helt, ta bort brända bitar.