Hur man serva en bensin gräsklippare

Hur man serva en bensin gräsklippare


Underhåll en walk-bakom gräsklippare med en bensin (bensin) motorn består av en rad liknande åtgärder oavsett år eller modell av gräsklipparen som betjänas. Detta beror främst på att alla större gräsklippare tillverkare använder samma grundläggande teknik för att få jobbet gjort. De flesta husägare kan helt serva sina maskiner när det gäller rutinmässiga eller årliga underhållsposter på mindre än två timmar med enkla handverktyg.

Instruktioner

1 Park gräsklipparen på en plan yta och lossa tändkabeln från tändstiftet för att förhindra oavsiktlig start av motorn. Ta bort tändstiftet med en tändstiftsnyckel, och ersätta pluggen med en ny. Dra den nya tändstiftet 1/4 varv med nyckeln efter hand dra åt den. Detta bör utföras var 100 timmars motordrift.

2 Lägg till en bränslestabilisator / förgasare renare tillsats till bensintanken enligt specifikationerna på flaskan. Ta bort motoroljeavtappningspluggen med ett uttag, och tappa ur motoroljan i en olje tråget. Montera motoroljeavtappningspluggen och dra åt den. Fyll motorn med ny olja enligt tillverkarens rekommendationer. Motoroljan skall bytas var 50 timmars motordrift.

3 Byt ut luftfiltret var 50 timmars motordrift. Detta görs genom att ta bort luftfilterkåpan (vanligtvis med en stjärnskruvmejsel), sedan dra smutsigt filter fri från facket framför förgasaren.

4 Använd en hylsnyckel för att ta bort skärbladet genom att ta bort skruven (eller bultar) som håller fast bladet till motorns drivaxel. Luta klipparen på sin sida för att få tillgång till bladet. Knivar bör bytas ut om de visar tecken på chipping (orsakar bladet att bli obalanserad), men de kan slipas om de fortfarande är i gott skick. Detta bör utföras var 100 timmars motordrift.

5 Kontrollera drivremmen är sliten eller skadad om din gräsklippare är självgående, och ersätta det enligt din tillverkarens instruktioner, om det behövs. Rengör eventuellt skräp byggs upp från undersidan av klippaggregatet med en målares spackel. Kontrollera gräset spår sköld på baksidan av gräsklipparen för slitage eller skada. Dra åt den vid behov. Detta bör göras var 25 timmars motordrift.

6 Kontrollera gräsuppsamlaren och gräsutskastet för slitage eller skada. Dra fästa komponenter vid behov. Kontrollera drivhjulen och rullhjul för stort slitage eller skador, och smörj dem på sina axlar med tunn maskinolja. Detta bör göras var 25 timmars motordrift.

7 Kontrollera alla styrkablar, drivkablar, operatörsstyrstavar och hastighetsstyrspakar för smidig funktion. Smörj kablar med tunn maskinolja. Dra åt alla kabelanslutningar och monteringsverktyg. Detta bör göras var 25 timmars motordrift.