Hur man reparerar en kall gemensam med betong

Hur man reparerar en kall gemensam med betong


Per definition en kall gemensamt är en anslutningspunkt mellan två pours av betong i en platta. Detta kan ske i stora konkreta projekt där tidiga delar av projektet är redan delvis in vid anslutning av delar av plattan hälls med färsk betong. Enligt hemsidan toolbase.org, kalla fogar är en svag punkt i plattan och bör undvikas om möjligt.

Instruktioner

Reparera Cold Joints Medan hälla Cement

1 Blanda betongen från den tidigare delen av häll med den nyblandade betongen, om möjligt. Använda en betongvibrator för att sticka de två sektionerna i en enda blandning av betong så mycket som möjligt. Hur svårt, eller ställa upp, den första hälla av betong har blivit avgör om detta är möjligt. Om det lyckas, kommer denna blandning av de två konkreta häller ge den starkaste platta som är minst benägna att spricka.

2 Place armeringsstänger mellan den första delen av plattan och den nya pour. Om den andra delen av den pour kommer att vara mer än två eller tre timmar efter det första partiet armeringsjärnet skall ställas in i den första delen medan den fortfarande är våt. Efter hälls den andra delen av betongen, tjänar armeringsjärn som en anslutning mellan de två plattorna. Veckan leden hos den kalla plattan kan fortfarande spricka, men med armeringsjärnet som förbinder de två delarna av plattan, kommer cementen inte skifta och bilda en förskjuten fraktur på cement.

3 spackel cementen så smidigt som möjligt över den kalla leden. Kalla leder ofta förblir synliga efter all betongen har härdat på grund av skillnader i färg på betong.

Reparera Cold Skarvar i Härdade Plattor

1 Reparations små sprickor på kalla fogar med tunna mix eller en konkret spricka tätningsmedel. Stängning och försegling sprickorna hindrar vatten från att komma in i sprickan och orsaka skador genom frysning och upptiningscykler.

2 Klipp ut större sprickor med hjälp av en konkret såg. Detta blir nödvändigt om liten spricka har försämrats med tiden och orsakar brott på betongen, vilket resulterar i en öppen spalt med instabil betong på kanterna. Skär betongen tillbaka tillräckligt långt så att båda kanterna av öppningen är hög kvalitet cement.

3 Place armeringsstänger mellan de två delarna av plattan och hälla ny betong på plats. Murslev till nivån för de två plattor och låt härda.