Vad är text återflöde?

Vad är text återflöde?


Text återflöde är en omformatering förfarande som justerar bredden på visningen av ett dokument. Traditionellt har den term som används i publicering för att beskriva processen att montera en artikel i tillgängligt utrymme. Men i dag är den term som används i större utsträckning eftersom det har blivit en viktig fråga för smartphone-användare.

Problem

Smartphones tillgång till Internet och deras ägare glädje i att ladda ner filer och ta emot dokument som e-postbilagor. Däremot kan läsa ett dokument sparas i traditionella format vara en mödosam uppgift på smartphones. För att få texten tillräckligt stor för att läsa, har tittaren att visa bara en del av dokumentet. Även datoranvändare känner till att rulla ner för att läsa ett långt dokument, smartphone-användare har också att rulla åt vänster och höger för att läsa varje rad i ett dokument. Som varje rad i ett dokument bedriver efter skärmen, kan få igenom bara ett stycke ta lång tid, med konstant glid fram och tillbaka.

Lösning

Text återflöde löser problemet uppstår när ett dokument är för brett för att passa på skärmen på en smartphone. Detta är ett programmeringsfunktion som finns tillgängligt i vissa tittare. Men inte alla tittare inkluderar denna möjlighet och ägare av vissa märken av smartphones klagar över att de inte får samma möjligheter som andra tycker om.

Behandla

Texten omsmältning processen sveper helt enkelt text på en kortare linje. En handling som i sitt naturliga tillstånd kan vara 60 tecken bred visas mycket kortare linjer för att passa på den tillgängliga på smartphone skärmytan. Detta är bara en funktion av att visa programmet. Originaldokumentet kommer inte att formateras till den nya bredden och kommer att spara på sin ursprungliga storlek.

tillämpningar

Webbläsare allmänt använda text återflöde, även på datorer. Om en dator ägare smalnar en webbläsare, kommer all text blanda tillsammans, omslag oftare för att anpassa sig till den minskade bredden. Inte alla sidor kan göra detta dock. En sida som innehåller text lagras som en bild kan inte justeras med text återflöde. På samma sätt kommer PDF: er inte justera inslag även på en dator. Smartphone-användare har vant sig vid att söka efter och ladda ner applikationer med funktionen. Som ett resultat, fler människor blir bekant med begreppet "text återflöde."