Bra dieter att följa den kolesterolsänkande & Fat

Bra dieter att följa den kolesterolsänkande & Fat


En ohälsosam, hög kaloriintag kan bidra till höga kolesterolvärden, liksom högt blodtryck och bli överviktiga. Dessa problem ökar kraftigt risken att utveckla fetma-relaterade sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, stroke och typ två diabetes. Genom att begränsa ditt intag av dietary cholesterol, salt, sötsaker och ohälsosamma mättade fetter, kan du hjälpa till att få kroppen tillbaka på rätt spår.

DASH dieten

Genom att begränsa intaget av salt, fett och hög-kolesterol livsmedel, kan DASH dieten hjälpa till att sänka kolesterolnivåer snabbt. DASH står för Dietary Approaches to Stop Hypertension, och som namnet antyder, var detta plan som ursprungligen utformade för att hjälpa människor att sänka deras blodtryck. Det kan också hjälpa till att sänka kolesterol genom att hjälpa dig gå ner i vikt och minska mängden salt och fett i kosten. Det är också en fiberrik kost, och fiber är nödvändigt att sänka kolesterolvärdet. Denna diet främjar fullkorn, frukt, grönsaker, magra mejeriprodukter, magert kött, nötter, frön, baljväxter och begränsade fetter och godis.

MyPyramid

Den MyPyramid Planen skapades av Förenta staternas Department of Agriculture och är utformad för att uppfylla behoven hos personer med högt kolesterol. MyPyramid baseras på USDA: s Dietary Guidelines för amerikaner rapport, där det rekommenderas att människor med högt kolesterol begränsa sitt intag av kolesterol till mindre än 300 mg per dag. De primära livsmedelsgrupper att den fria MyPyramid verktyget rekommenderar innehåller fullkorn, grönsaker, frukt, fettfri mjölk och begränsade magert kött.

AHA Diet

American Heart Association erbjuder en omfattande resurs av information på deras hemsida, Heart.org, för dem med högt kolesterol. De ger fri kolesterolsänkande måltider som är låga i fett och högt näringsvärde. AHA föreslår att minska mängden mättat fett i kosten, äta mer fisk och skaldjur, minska saltintaget, använd flytande fetter i stället för fasta ämnen och öka fiberintag.

Lågt kolesterol Diet

Dr Frank W. Jackson, VD för Jackson erbjuder Siegelbaum Gastroenterology en fri diet plan på hans hemsida, GICare.com, för människor som vill sänka kolesterolhalten i blodet och fett. Hans diet plan liknar den hos kostrekommendationer AHA - gräns natrium intag, minskad kolesterol, minska intag av mättat fett, öka fiber och minska kaloriintaget. Dr Jackson visar vilka livsmedel att välja och för att undvika. Till exempel bör du undvika friterad fisk och skaldjur, och i stället välja ugnsbakad fisk.