Hur felsöker jag en Grohe Europlus II kran?

Hur felsöker jag en Grohe Europlus II kran?


Reparera din egen Grohe Europlus II diskbänk blandare kommer att spara stora på VVS reparation räkningar. Grohe kranar, avsedda för reparation av husägare och proffs är ett utmärkt val, oavsett vad inköpskostnaden. Med några vanliga hushåll verktyg och några grundläggande instruktioner du kommer att ha din Grohe köksblandare repar på nolltid, vanligen inom en timme.

Instruktioner

1 Stäng av vattentillförseln till kranen från under diskbänken. Det bör finnas två små ventiler, vrid handtagen medurs tills vattnet slutar.

2 Ta bort Europlus II kran handtag med en 3mm insexnyckel. En nyckel borde ha ingått i den ursprungliga kran förpackningar.

3 Skruva upp i kranen, eller kran hättan med handen eller en rörmokare bandnyckel. Använd inte vassa verktyg, du kommer att förstöra kran avslut.

4 Ta bort de två skruvarna som håller kranen keramiska skivkassett på plats med en skruvmejsel.

5 Ta ut patronen och inspektera höljet, O-ringar och packningar för skador. Du kan byta ut O-ringarna och packningar, men det är klokt att byta ut hela kassetten när du har kranen isär.

6 Installera den nya Grohe blandare patron genom att rada upp skruvhålen på kassetten med hålen i krankroppen. Patronen installeras endast i en riktning.

7 Sätt tillbaka patronen fästskruvar, övre locket och handtaget.

8 Slå på vatten igen och testa kran flera gånger. Inspektera kran för läckage runt handtaget, bas och pip.

1 Ta pipen luftaren med en 24 mm hylsnyckel. Skölj luftaren under varmt vatten i badrum sink, noga med att inte förlora några små kran delar ner i avloppet.

2 Ta bort och rengör kranen patronen. Om det finns en hård, vit mineraluppbyggnad inuti krankroppen, använda en liten bit av smärgelduk att slipa den ren. Torka av insidan av tappkranen för att ta bort eventuellt skräp. Byt keramiska skivkassetten Grohe.

3 Koppla bort linjer vattenförsörjning från kranen och testa vattenflödet. Stäng av vattnet till kranen, och sedan ta bort varje matarledning i taget med en skiftnyckel och polygrip. Rikta den öppna änden av matningsröret i hinken och stänga av vattnet på. Om det är lågt vattentryck eller volym, byt avstängningsventil. Anslut tillförselledningarna.