Anpassningen av Rainforest växter

Anpassningen av Rainforest växter


Växter behöver speciella anpassningar för att leva framgångsrikt i regnskogen. Marken innehåller några näringsämnen, och de näringsämnen den inte innehåller koncentreras på markytan. Den varma, fuktiga miljön stimulerar tillväxten av mögel som kan skada växterna, och vegetationen i de övre canopy nivåerna är så tjock att skogen är nästan helt skuggad. Träd och andra växter har utvecklats speciella funktioner som tillåter dem att överleva under dessa förhållanden.

Bark

I tempererade skogar, träd har tjocka, grov bark eftersom luften är torrare; barken hjälper träden behålla fukt och hålla från att frysa. Luften i regnskogen är varmt och mycket fuktigt, så att hålla fukt i och förhindra frysning är inte lika viktigt. Som ett resultat, regnskog träd tenderar att ha mjukare, tunnare bark. Denna bark kan också hålla andra växter från växer på regnskogsträd; Men, som kallas växter epifyter har anpassat för att kunna växa på regnskogsträd.

lianas

Lianer är vedartade vinstockar att klättra upp regnskog träd. Dessa vinstockar sätta rötter i marken och sedan slingrar sig upp i ett träd för att nå solljuset i de högre nivåerna av en regnskog. Väl där kan de svepa sig runt närliggande träd eller andra Liana vinstockar, skapar en stabilitet nätverk för grunt rotade träd mot starka vindar. Lianer kan växa upp till 3000 fot och inkludera rotting palmer och philodendrons.

Löv

Den varma, fuktig atmosfär av regnskogen är perfekt för tillväxten av svampar och bakterier. Rainforest växter har anpassat sig till att undvika att samla regnvatten i sina blad och därmed undvika tillväxten av dessa organismer genom att droppa-tips eller pipar på slutet av sina blad. Tillsammans med den vaxartade beläggningen på bladen av många rainforestväxter, är dessa droppspetsar hålla vattnet från att sammanföra i bladen och därmed hålla mögel från att växa.

rötter

Regnskog mark är näringsfattiga, och majoriteten av de näringsämnen finns på ytan, så regnskog växter ofta grunt rotade. Träd har ofta stora Stöd rotar - åsar som kan stiga så högt som 30 fot innan de blir jämnhöjd med stammen. Dessa ger träden extra stabilitet. Vissa regnskogsträd, såsom mangrove, har prop eller stylta rötter, ovan jord rötter som växer mycket snabbare än trädet själv - upp till 28 inches i en månad - och bidra till att stödja träden.

Epifyter och Epiphylls

Växter som växer på träd kallas epifyter eller luftanläggningar. Dessa växter växer från frön eller sporer kvar på ett träd av fåglar eller vinden. Genom att odla på bålen och grenarna i ett träd, epifyter får mer solljus än de skulle om de växte på marken, som i hög grad är skuggad. Orkidéer, ananasväxter och kaktusar är exempel på epifyter. Epiphylls är små växter såsom mossor, lavar och liverworts som lever på bladytorna.