Hur man färga soffa täcka tyg

Hur man färga soffa täcka tyg


Om din nya soffa täcka inte matchar ditt hem inredning, eller om en gammal man ser slitna och färgas, överväga färgning det. Medan färgning tyg kan verka svårt, är det enkelt att färga tyger någon nyans av regnbågen med hjälp av en tvättmaskin. De flesta naturliga tyger, till exempel ull blandningar eller bomull, absorberar den nya färgen jämnt.

Instruktioner

1 Ändra inställningarna på din tvättmaskin så att du använder varmt vatten, den minsta mängden vatten är möjligt och den längsta tidsinställning. Ta bort locket från soffan.

2 Blanda din soda, icke-Iodised salt och färgämne i en behållare med en plastsked, kombinera dem med lite vatten för att göra en slurry. Vrid tvättmaskinen på så att den fylls med vatten och börjar agitera.

3 Lägg till färgen medan vattnet omrörning och låt vatten och färgämne blandas i ett par minuter. Lägg locket till tvättmaskin.

4 Skaka tvättmaskinen för ett par minuter och sedan stoppa den i några minuter, vilket gör att locket för att suga upp all färg. Ställ cykeln tillbaka till början för att hindra vattnet från att rinna. Upprepa detta för 30 minuter till en timme, beroende på hur mörkt du vill tyget.

5 Välj en sköljningscykel med kallt vatten. Lägg till professionell textil tvättmedel och tvätta soffa locket igen i varmt vatten, som kommer att ta bort överflödig färg. Låt det lufttorka helt innan det på din soffa.