Hur tar man bort färg från läderskor

Hur tar man bort färg från läderskor


Paint är ett av de mest frustrerande ämnen som spill på kläder. Även fläcken kan verka permanent vid första, det finns ett antal lösningar för rengöring av röran snabbt och rädda materialen. Rengöring färg från läderskor kräver särskilt noggrann teknik på grund av sin känsliga natur. Bevara utseende läder kommer att kräva särskilda material för borttagning, men den rätta metoden att återställa skor till sitt ursprungliga skick.

Instruktioner

1 Pad plats av färg med en ren trasa om den har nyligen spills. Färgen kan lätt avlägsnas från släta läderskor med trasan enbart så länge som det inte har härdat.

2 Applicera fuktighetskräm till färgen med en ren finger eller bomullspinne, torka sedan bort färgen med en ren trasa. Denna metod tar också bort färgfläckar som ännu inte har torkat helt.

3 Blöt en trasa i varmt vatten och placera den över en härdad färg fläck i fem till tio minuter. Den värme och fukt kommer att mjukna torkad färg och göra den mer böjlig för borttagning.

4 Torka försiktigt majoriteten av färgen från läder, eller skala det långsamt om det förblir i ett härdat tillstånd. Fukta en bomullstuss med en acetonbaserad nagellacksremover och badda området tills den återstående färgen har tunnats.

5 Spread läderrengöring över området när färgen har lyfts. Följ tillverkare och amp; # 039; s instruktioner för en grundlig rengöring och följa upp med en läder balsam att jämna ut någon slöhet som kanske har resulterat från borttagning.