Redskap som används för RC bilar

Redskap som används för RC bilar


Transmissionen ansvarar för att överföra den mekaniska energin i motorn i drivlinan hos din radiostyrda fordon. I allmänhet, en transmission består av en serie kugghjul, som tillhandahåller den rotationskraft som krävs för att vrida fordonets hjul. RC bilar använder flera viktiga redskap för att utnyttja energin i deras motor. Lära sig de olika växlarna för att förstå deras respektive funktioner.

Drev

Drevet glider direkt på axeln hos motorn. Det är fäst vid motoraxeln med en liten nub skruv. I allmänhet är dessa kugghjul är angränsande till endast det cylindriska kugghjulet, överföra all energi i motorn i nästa växel i transmissionen. Pinjonger är vanligen tillverkade av plast eller en lättmetallegering. De identifieras av antalet tänder de besitter. Tänder är de små bladen längs omkretsen av kugghjulen; de i ingrepp med tänderna hos ett annat kugghjul för att överföra mekanisk energi som den första växeln stängs den andra.

Spur Gear

Det cylindriska kugghjulet ligger i anslutning till det mindre drevet, det är en i huvudsak komponent i ett fordons växellåda, och de är oftast den första växeln förändrats till prestandaändamål. Förhållandet av sporre kuggar att kuggdrevet tänder avgör om fordonet är inriktat mot snabb acceleration eller ökad topphastighet. Cylindriska kugghjul är vanligen tillverkade av plast eller en lättmetallegering.

differential Gear

Differentialväxeln ansvarar för att överföra den mekaniska energin hos drivtåget ut till hjulen. Denna komplexa redskap inrymmer en serie metallkulor mellan två stora plattor, vilka är anslutna till bord-formade aggregat kallade äggulor. Differentialen tillåter de två hjulen (en per äggula) att rotera med olika hastigheter. Ett fordon krävs ett differential för varje hjulpar; Därför, fyrhjulsdrivna fordon använder två differentialer.

planetväxlar

Planethjulen är inrymda i transmissionen, och de är i allmänhet gjorda av stål till prologen deras användning i fordonet. Dessa små kugghjul har stora, flänsförsedda tänder för att förbättra deras ingrepp med intilliggande kugghjul. Planetväxeln är vanligtvis inte en uppgraderingsbar komponent, även om vissa tillverkare erbjuder planetväxlar gjorda av dyra material som titan. Dessa växlar finns i hela transmissionens inre arbetet, och de används också inom differentialväxel själv.