Hur man installerar variabel längd stötstänger i en Harley-Davidson Evolution Motor

Hur man installerar variabel längd stötstänger i en Harley-Davidson Evolution Motor


Stötstänger är de längsta och mest synliga bitar i en kedja av mekaniska komponenter som ansluter en kamaxel i en Harley-Davidson Evolution motor, med rockers som öppnar och stänger avgasventilerna och intag i en Harley topplock. Den "lyft" av dessa ventiler avgör hur mycket luft och avgaser kommer in och lämnar cylindrarna. Inom denna kedja av komponenter, kan stötstänger eller rockers justeras. Det är lättare att justera stötstänger än det är att dra isär den övre delen av motorn. Harleys levereras med icke-justerbara stötstänger, men motorn företaget gör sälja en uppsättning av snabba installera justerbara stötstänger som bulten i följande.

Instruktioner

1 Shift motorcykeln i högsta växeln. Höj cykeln på en motorcykel uttaget tills bakhjulet helt från marken.

2 Skär lagerstötstänger i halv med en bultsax och dra dem av motorn.

3 Ta bort båda tändstift med en tändstiftshylsa och en hylsnyckel. Shine en ficklampa i den främre tändstifts väl och undersöka saken.

4 Vrid långsamt bakhjulet för hand tills den främre kolven är på toppen av sitt slag.

5 Byt ut O-ringarna, de nedre tryckstång omslag och fjäderkåpan djurhållaren med nya komponenter som levereras i satsen för hand med en skruvmejsel när det behövs.

6 Lossa låsmutter på alla stötstänger med en öppen nyckel och anpassa dem till deras kortaste längd.

7 Installera stötstängerna med tryckstången täcker för hand, se till att justerings änden av tryckstången är nere och bollen slutet av justeraren är i lyftaren uttaget. Justera stötstänger för din motorcykel enligt anvisningarna i satsen.

8 Lower och ta motorcykeln uttaget. Byt ut tändstift med en tändstift uttag och hylsnyckel.