Instruktioner för Målning gitarrer

Instruktioner för Målning gitarrer


Gitarrer kan anpassas på ett antal olika sätt. En av de mest individuella och imponerande typer av anpassning är målning. Gitarrer lita på ljudvågor resonerande, och av den anledningen kan vissa typer av målning skada ljudkvalitet en gitarr. Det finns flera typer av färger som kan användas samt olika tekniker för målning som gör det möjligt för gitarr man håller sin ursprungliga tonen.

Typer av färg

Kommersiellt tillgängliga akryllackfärger är det främsta valet bland dem som anpassade måla eller återställa gitarrer. Den primära användningen av akryllackfärger är för modellbilar, riktiga bilar, och ibland även husgeråd som nagellack. Många typer av sprayfärg anses akryl emalj. Akryl endast färger bör användas sparsamt eftersom de kan ändra tonen i gitarr, och bläck och fläckar bör endast användas av erfarna arbetstagare på grund av skador på gitarr.

undvika skada

Ta bort alla strängar, ljud pickups, broar och utrustning som du inte vill eller kan inte måla. Om du kan, ta bort kroppen av gitarren från halsen. Målning en gitarr är en tidskrävande process, och all utrustning och tillbehör ska förvaras i ett område där de kan förvaras säkert i flera dagar.

Slipa gitarr

Använd tunga grit sandpapper för att ta bort de flesta av gammal färg om du målar om hela gitarr. Använd finare sandpapper som du avslöja mer av träfibrerna. Akustiska gitarrer, på grund av sin sköra natur kräver fint sandpapper till att börja med. Sand i riktning mot träfibrerna, och se till att ta bort alla finish och färg innan ommålning.

Målning och Tätning

Använd alltid en primer när man målar en gitarr. Standard primer färger är vitt, rött, svart och grått. Färgen av primern kommer att påverka den nyans och färg hos den färdiga gitarr. Applicera grundfärgen, såväl som fem till sju lager färg, i långa, jämna slag, vilket gör att korrekt torkning tid mellan varje skikt. Applicera en till två lager tätningsmedel, om det behövs. Låt gitarr torka över natten (åtminstone) innan du byter strängar och tillbehör.

Lägga till en Detalj

Om du inte ommålning en hel gitarr, utan att lägga till en detalj eller konstruktion, avlägsna endast nödvändig utrustning och snören för att komma åt det område du kommer att måla. Använd låg tack maskeringstejp för att markera området och tillämpa design med hjälp av din valda metoden. Slipning och sugande är inte nödvändigt när tillämpning av en konstruktion, men tätningsmedel är fortfarande ett måste.