Effekterna av Ballet på fötter

Effekterna av Ballet på fötter


Foten är en mycket komplex struktur, som innehåller 26 ben samt ett flertal muskler och ligament. Från sin allra första battement tendu, balettdansörer lära hur man korrekt fungerar foten, formulera alla lederna, eftersom linjen som skapas av en korrekt pekade fot är avgörande för estetik balett. Dessutom, fot styrka och flexibilitet är viktiga i landnings från hopp och för kvinnliga dansare, som arbetar på pointe.

Styrka

Många av de traditionella barre övningar är utformade för att bygga upp styrka i foten. De övningar som riktar fot styrka inkluderar alla battement tendus, battement dégagés (även känd som jetés eller glissés), frappes och relevés. Fot styrka är viktig för saldon på releve, piruetter, hopp och pointe arbete.

Flexibilitet

Barre övningar liknande sätt rikta flexibiliteten av foten. Dansarna arbetar sin fot flexibilitet särskilt i battement tendus, dégagés, pas de chevals och går i pension. När dansarna pointe fötterna korrekt, med anklarna helt sträckt och tårna långsträckta, de bygger flexibilitet. Eftersom foten flexibilitet är så viktigt i balett, balett lärare innehåller ofta icke traditionella övningar för att bygga denna tillgång.

Mindre skador

Som dansare avancera i sin utbildning, blir de mottagliga för mindre skador och fot krämpor. Dessa skador är vanligast hos kvinnliga dansare som dansar på pointe. Pointe arbete kan leda till blåmärken tånaglar, spruckna tånaglar, blåsor, valkar och liktornar. Även om många av dessa är oundvikliga, kan en dansare minska risken att drabbas av en av dessa smärttillstånd genom att bära korrekt monterade pointe skor.

stora skador

På grund av de krav som ställs på en balettdansös fötter, dansare är benägna att stukningar, stressfrakturer, frakturer, tendinit och liktornar. Den andra metatarsal är särskilt känsliga för stressfraktur i dansare, medan den femte metatarsal är mest benägna att fraktur. För att förhindra allvarlig skada måste dansarna uppmärksamma deras träningstider för att säkerställa att de får tillräcklig vila. Genom att äta ordentligt, kan dansarna också bidra till deras kroppar förblir friska. Lämplig utbildning, särskilt när på pointe, är viktigt. Om en dansare placeras på pointe vid ung ålder utan tillräcklig styrka och teknik, hennes risk för stora skador ökar kraftigt.