Jade Växter och bruna fläckar

Jade Växter och bruna fläckar


Som suckulenter, jade växter trivs i varma, torra luften i det moderna hemmet. De kräver starkt ljus, måttlig vattning och enstaka doser av gödningsmedel för att frodas. Brown gupp på blad och stjälkar av en jade växt är antingen skala insekter eller ett symptom på ödem. Identifiera och behandla eventuella problem med Jades så snart som möjligt för att förhindra dess spridning och permanent skada din anläggning.

skala Insekter

Skala insekter ser ut som små, bruna kupoler eller stötar fästa vid blad och stjälkar. De är faktiskt små, mjuka arbetsföra insekter skyddande under hård, vaxartad skal. Skalor är mellan 16/1 och 1/2 tum i diameter och har en tendens att samlas på undersidan av bladen och på stjälkar. De är orörliga men kan skrapas bort med en fingernagel.

Behandling

Skrapa bort så många av skalan insekter som möjligt med fingrarna. Badda några otillgängliga skalor med en pensel eller bomullstuss doppad i tvättsprit. Kontrollera anläggningen varje dag för nya skalor. Döda skala insekter kommer inte att falla av anläggningen men är ihåliga och spröda när kortas. Live skala insekter innehåller kropps juice.

kemisk behandling

Behandla svåra eller ihållande angrepp med en spray som innehåller trädgårds olja eller en insektsmedel. Välj en spray formuleras för krukväxter. Testa någon spray på en liten gren som Jades är känsliga mot många kemikalier. Om inga skador uppstår inom 48 timmar, gäller för hela anläggningen. Omlackering anläggningen varje vecka tills inga nya skalor visas. Undvika insekts tvålar som de skadar jade blad.

Förebyggande

Isolera en infekterad anläggning för att förhindra skalan från att sprida sig till andra krukväxter. Flytta inte jade anläggning utanför under sommarmånaderna om det är benägen att skala angrepp.

Ödem

Ödem, eller ödem, orsakar små blåsor på jade växtblad, följt av corky bruna fläckar. Ödem händer när växterna absorberar mer vatten genom sina rötter än de förlorar genom sina blad. Minska mängden vatten du ger en jade växt med tecken på ödem. Flytta den till en ljusare plats i hemmet. Befintliga fläckar är permanenta, men inga nya kommer att visas. Jade växter behöver mindre vatten under vintern på grund av lägre temperaturer och ljusnivåer.