Hur tar man bort plack byggs upp

Hur tar man bort plack byggs upp


Plack är den restprodukt av bakterier i munhålan och kan bygga upp på tänderna om den inte används för att på rätt sätt. Människan har utvecklat många olika sätt att ta bort plack från tänderna och avvärja dålig tandhygien. Utan ordentlig plackhantering, tandsten bildas på tänderna. Denna tandsten är svårt att ta bort, men kan göras med några huskurer. Om plack uppbyggnaden är för mycket för dig att hantera behöver du konsultera en tandläkare.

Instruktioner

1 Borsta tänderna när du vaknar och innan du går till sängs. Använda en tandkräm som innehåller anti-plack och antitandstensmedel.

2 Ät kryddstark mat. Kryddstark mat orsakar munnen att öka sin produktion av saliv som främjar friskt tandkött, kämpar karies och tar bort plack uppbyggnad.

3 Applicera C-vitamin direkt på tänderna. Gnid tomat och jordgubbsjuice på tänderna och låt saften dra i fem minuter. Tvätta juicer bort med varmt vatten och bakpulver.

4 Gnid en apelsinskal direkt på tänderna innan du somnar. Lämnar skalet på tänderna under natten kommer att orsaka dina tänder att utsättas för fler mängder av vitamin C och ta bort mer plack uppbyggnad.

5 äter ett äpple en timme efter att ha ätit en måltid.

6 Använd hemlagad munvatten. Blanda 120 ml (1/2 cup) av bakpulver till 240 ml (1 dl) vatten, tillsätt 6 ml (1 tsk) av aloe vera gel och 24 ml (4 tsk) av vegetabiliskt glycerin. Tillsätt 10 droppar citron väsentligheter att hemlagad munvatten och blanda väl. Använd regelbundet för att ta bort plack uppbyggnad.

7 Kontakta en tandläkare. Om uppbyggnaden av plack är för mycket för dig att hantera, be en tandläkare för att titta på dina tänder och föreslå alternativa behandlingar.