Biverkningar av Saponiner

Biverkningar av Saponiner


Saponiner är fytokemikalier (kemikalier som produceras av växter) som skördas från olika växter såsom yucca, Quillaextrakt, sojabönor, ärtor och örter som soapwort och Soapberry. De används i kosttillskott.

Vad är Saponiner?

Saponiner är kemiska föreningar som kommer från naturliga växtkällor, som producerar en tvål lödder när de skakas i vätskor.

användningar

Saponiner binder med kolesterol och andra patogener, som blockerar dem från att absorberas av kroppen och bär dem genom kroppens matsmältningssystem så att de kan elimineras. På detta sätt, dessa fytokemikalier sänka kolesterolhalten, och genom att eliminera de andra skadliga patogener från kroppen de lindra stress på kroppens immunförsvar, gör det möjligt att arbeta mer effektivt.

Bieffekter

Eftersom saponiner är fytokemikalier som kommer från naturliga växtkällor såsom soja, alfalfa, yucca och många andra grönsaker och örter, det finns inga rapporterade biverkningar från deras användning i kosttillskott. I artikeln "Vegemania: Forskare Tout De positiva hälsoeffekterna av saponiner," Manuel F. Balandrin, en kemist på NPS Pharmaceuticals i Salt Lake City, säger: "Eftersom människans matsmältningssystem har utvecklats för att hantera anläggningar, är det nästan omöjligt att överdosera saponiner genom att äta grönsaker. "

fördelar

Dr. R. Malinow av Oregon Regional Primate Center, demonstrerade cholseterol sänkande egenskaperna hos saponiner och publicerade resultaten av denna forskning i december 1997 års upplaga av American Journal of Clinical Nutrition. Andra studier har visat att saponiner i kosten kan ge följande fördelar för människor: • Sänka kolesterolnivåer • Minskad cancerrisk • stärker immunförsvaret • Minskning av benförlust • Antioxidant • Lindrar hudallergier och eksem

framtida Potential

Det finns några pågående vetenskapliga studier som kommer att fortsätta att titta på de många hälsosamma fördelarna med saponiner inklusive dess antioxidant och potentiella cancerbekämpande egenskaper. Men nu är saponiner allmänt accepterat som en säker, gynnsam tillägg.