Träbearbetning projekt för nybörjaren

Träbearbetning projekt för nybörjaren


Träbearbetning kan vara svårt, särskilt för dem som är bara början. Med enkla nybörjar träbearbetning projekt, är det lätt att få de grundläggande begreppen ner så framtida projekt kommer att verka lättare. Det är också viktigt att ha rätt verktyg vid träbearbetning. Utan rätt verktyg, kommer vissa nedskärningar och mätningar vara helt omöjligt att göra.

Magazine Rack

Att bygga en grundläggande tidningsställ är en lätt nybörjare projekt eftersom den använder enkla snitt och mätningar. En grundläggande magazine rack kräver endast två lika stora gavlar i trä, två lika stora bitar av trä för sidorna och ett bottenplattan som kommer att mäta samma längd som sidorna på varje sida, och mäter samma på varje ände för att passa avsluta stycken av kuggstången. Du kan göra tidningsställ vilken storlek du vill, men en bra storlek tidningsställ ska vara 18 inches tall och omkring 17 inches bred, enligt Minwax webbplats. När du har klippt och mätte styrelser, helt enkelt spika ihop dem. Applicering av lim längs de kanter där skivorna uppfyller kan lägga till stabiliteten i tidningsställ.

Serveringsbricka

Serveringsbrickor är lätta att göra eftersom de kräver en träbit, som kommer att vara den huvudsakliga delen av facket, basen, och sedan bara fyra små bitar av trä för varje kant av facket. Sido ändar facket bör ha små handtag utrymmen skära ut för enkel transport. Storleken på serveringsbricka kan variera beroende på preferens, men basen av brickan bör vara minst 17 inches och inte mer än 20 inches. Detsamma gäller också för sidorna eller läppar, i facket som håller mat glider på golvet. Beroende på storleken av brickan, bör sidorna vara ca 3 till 4 inches i höjd. Ändarna på facket bör vara lite längre eftersom du kommer att behöva skära eller klippa ut handtagen på dem att bära den.

CD eller Book Hållare

Att bygga en bok eller CD-hållare är en enkel träbearbetning projekt för nybörjare eftersom det kräver bara två gavlar och tre stavar för att hålla böcker eller CD-skivor. Ändarna på CD-hållare är inget annat än kvadrat träbitar som mäter 5 inches på varje sida. När man mäter och skär gavlarna, borra tre små hål i dem, men bara halvvägs genom skogen. De tre borrade hål kommer att bilda en triangel längs kanterna på blocket. Infoga och limma trästavar i vart och ett av hålen. Fästa den motsatta änden av den CD-hållare på samma sätt.

Klädhängare

Att bygga en klädhängare kräver endast mäter en styrelse och tre eller fyra pinnar som kommer att lägga till det. Baskortet kan vara vilken storlek och tapparna kan vara upp till 3 eller 4 inches lång.