Olika typer av lufthorn som används av BNSF järnvägen

Olika typer av lufthorn som används av BNSF järnvägen


BNSF Railway har, under loppet av 160 år, kombinerat över 400 olika järnvägsföretag, inklusive Burlington Northern Santa Fe järnvägar. Eftersom en del av sina 6.600 lok har varit i bruk under många år, är utrustningen väldigt varierande. Luftdrivna horn, till exempel, kommer från en mängd olika företag. För järnvägar, är valet av luft horn mycket viktigt att varna människor och djur för att rensa spåret framåt. De flesta tåg tryckluftshorn är inte en enda vissla, men är upp till sex lufthorn grupperade och tillverkats för att spela ackord att producera en tilltalande ändå uppseendeväckande ljud. Signalen som anges kan vara en enda blast eller en kombination av blaster.

Nathan Manufacturing, Inc.

Nathan Manufacturing, Inc. är exklusiv tillverkare av AirChime modeller. Vissa BNSF godståg använder Nathan P-5, som är en fem-ringklockan horn enhet gjord av sandgjuten aluminium med frekvenser som sträcker sig från 220 Hz till 554 Hz. Nathan gör också K-serien av pressgjuten aluminium. Sedan BNSF järnvägen reser över hela USA, kan AirChimes beställas med koniska snö sköldar.

Leslie Controls, Inc.

Leslie Controls har varit tillverkare av många lok produkter i mer än 100 år. Dess Air Whistles producerades med avsikt att använda mindre luft, för effektivare, men starkare, tåg horn. Leslie modell RS3K med ekon användes av Burlington Northern innan bolaget samman med Santa Fe.

Prime Manufacturing, Inc.

Stats Mfg. Modell 990 är en tre-ringklockan air horn som vars stor köpare var BNSF. Även om Prime Manufacturing Co inte längre existerar, dess tryckluftshorn kan fortfarande idag höras på lok. Prime tunga ribb klocka horn ger en fylligare ljud än många andra lufthorn. Ett annat kännetecken är att Prime horn s kan lät antingen hel- eller halv blast.

WABCO

Även om Westinghouse AirBreak Company är inte en stor konkurrent i tåget horn marknaden under varumärket WABCO det kredit med eventuellt ha tillverkat den första ringklockan luft horn. Dess Pneuphonic horn fanns tillgängliga i enkel-, dubbel- och trippelkonfigurationer, med de större, som kallas "Honkers," inställd på ett ackord. Inte särskilt många finns idag på BNSF eller andra lok.