Hur att reparera en holländsk ugn potten om emalj är skalar

Hur att reparera en holländsk ugn potten om emalj är skalar


Emaljerade gjutjärn holländska ugnar är uppskattad för sin hållbarhet, attraktionskraft och förmåga att värma maten jämnt. Medan high-end tillverkare som Le Creuset ofta sträcker sig livstidsgarantier på emaljen vid chips eller sprickor, måste mindre dyrt ware antingen bytas ut eller repareras. Du kan ge din peeling holländska ugnen en temporär fix tills det är professionellt repareras eller om du bestämmer dig för att byta ut den.

Instruktioner

1 Ta bort alla lösa delar av emalj med en stål mejsel. Säkra potten för att förhindra den från att röra och placera huvudet av mejseln mot kanten av några skalnings sektioner. Håll bladet pekade bort från dig hela tiden. Tryck på slutet av klubba för att bända upp lösa delar. Oroa dig inte om det finns marker av emalj kan inte ta bort. Fast bundna emalj kan endast separeras genom att avlägsna ett skikt av metall, vilket är omöjligt i hem reparationer.

2 Skura omkretsen av eventuella exponerade ställen där emaljen möter metall med stålull. Även gälla, fast tryck. Detta kommer att ta bort alla små chips av emalj som du kan ha missat med mejseln liksom eventuella ackumulerade rost.

3 Värm ugnen till 260 grader Celsius. Ordna bakning rack, så att den övre korgen är i mitten av ugnen och botten kuggstången är direkt under den andra. Placera ett ark av aluminiumfolie över bottnen rack.

4 Tvätta, skölj och torka den holländska ugnen grundligt.

5 Gnid ett tunt lager av olja, förkorta eller ister över några bakytor --- insidan av holländska ugnen endast --- där gjutjärnet har utsatts. Placera den upp och ned på den övre bakning rack i ugnen och grädda i cirka en timme. Låt kokkärl svalna helt innan du fortsätter till det sista steget.

6 Måla utsidan av den holländska ugnen med ugn-säker lackfärg för en kosmetisk reparation. Inte måla insidan av den holländska ugnen, som alla hemmabruk emalj är inte sant, mat-safe porslin emalj. Låt torka och lägga ett andra skikt vid behov.