Lägga till en Wikipedia Innehåll

Lägga till en Wikipedia Innehåll


Wikimedia Foundation, en ideell baserad i San Francisco lanserade Wikipedia 2001. Larry Sanger skapade sikt som är en kombination av "wiki" betyder "snabb" och "uppslagsverk." Sånger och hans kollega Jimmy Wales uppfattade denna encyklopedi som ett samarbetsprojekt. Nästan alla Wikipedias för närvarande befintliga 16 miljoner artiklar kan redigeras av allmänheten, och någon som blir en registrerad användare av webbplatsen kan skapa nya Wikipedia-artiklar.

Instruktioner

1 Logga in för att skapa en Wikipedia-konto. För att logga in på Wikipedia.org, se user link i Resources.

2 Välj ett användarnamn som är antingen ditt riktiga namn eller namnet på din organisation. Välj sedan ett starkt lösenord som skulle vara svårt för andra att gissa.

3 Ange de ord från den visade bilden exakt som de visas i den tomma rutan. Denna åtgärd säkerställer att en verklig person har åtkomst Wikipedia.

1 Ange ord i sökrutan högst upp på sidan för att se till att det ämne du vill skriva en Wikipedia artikel om det inte redan finns.

2 Lägg till information till en befintlig Wikipedia artikeln om ditt valda ämne redan finns.

3 Skapa en omdirigering sida, om så önskas, är det i grunden ett alternativt namn för en artikel som redan finns. Denna sida kommer helt enkelt att skicka betraktaren att den relaterade artikeln, sida eller ämne. För att lägga till en omdirigering sida, se wikiHow: Hur man omdirigera en sida i Wikipedia i Resources. Om inte redan finns en artikel för din valda ämnet kommer sökrutan visa följande: "Du kan skapa sidan." Artikelnamnet visas som en länk med rött efter denna text.

1 Skapa en ny artikel genom att klicka på den länkade artikeln namn med rött.

2 Lista källor för informationen i din artikel. De kommer automatiskt att visas som hyperlänkar på webbsidan.

3 Börja skriva! Du kan kontinuerligt lägga till och redigera artikeln vid någon tidpunkt i framtiden.