Lagar om Mini Motos

Lagar om Mini Motos


Mini heaten och pocket bikes är miniatyr motorcyklar, ofta av mindre än en fjärdedel skala av en fullstor motorcykel. Mini heaten har vuxit mycket populär som ett sätt att billig transport, på grund av sin ringa storlek och relativt hög prestanda. Nya lagar har införts i många stater och kommuner att reglera dessa mini motorcyklar.

Vad är en Mini Moto?

En mini moto, eller pocket bike, är en miniatyr motorcykel som vanligtvis drivs av en gas eller elektrisk motor, med förskjutningar som sträcker sig från 49 till 125 cc. Flesta gasdrivna mini motos är av en liten förskjutning enhastighets två- eller fyra-taktsmotor som är ansluten medelst en drivkedja till bakhjulet. Dessa motorer är ofta på grundläggande bangårdar och köras på vanlig bensin. Elektriska mini Motos använder ett litet batteri och elmotor för framdrivning. Mini Motos finns i en mängd olika stilar, med sport cykel typ är den vanligaste.

Behov av att reglera Mini Motos

Mini Motos är vanligtvis säljs som terränggående endast fordon, vilket innebär att de inte är lagligt för användning på allmänna vägar och motorvägar. Emellertid har nyare modeller tagits fram och är utrustade med strålkastare, svans och bromsljus, blinkers och hastighetsmätare med avsikt att bli street-legal. Dessa mini Motos säljs ofta som mopeder, som definieras som fordon som drivs på små hjul och använder en låg driven bensinmotor, och ofta är representerade som en motoriserad skateboard med styret.

Kalifornien och Mini Moto Klassificeringar

California Vehicle Code 400 (a) klassificerar pocket cyklar och mini motos som motorcyklar, som är alla motorfordon som har ett säte eller sadel används av föraren och är utformad för att färdas på inte mer än tre hjul och väger mindre än 680kg. California Vehicle Code 405 definierar vidare en mini moto som en "motordriven cykel", som är en motorcykel som drivs av en motor med ett deplacement på 150cc eller mindre. Vad dessa koder koka ner till är att en mini moto operatör måste registrera fordonet som en motorcykel, har ett tillstånd utfärdat motorcykel godkänt licens och använda lämplig skyddsutrustning. Men eftersom de flesta mini moto tillverkare inte placera fordon identifieringskoder (VIN) på sina produkter, California Department of Motor Vehicles tillåter inte mini Motos ska registreras.

Andra stater Synen på Mini Motos

Kalifornien är inte den enda staten att visa mini Motos som motorcyklar. Pennsylvania klassificerar både en skoter (motoriserade skateboard) och en motordriven cykel som motorfordon kräver registrering och licensiering att fungera på allmänna vägar och trottoarer. Dessutom kräver Tennessee motordrivna cykelrörelsedrivande företag har en M-Limited påskrift på sina körkort. Skulle en mini moto registreras och användas på allmän väg, är operatören skyldig att följa alla trafiklagar och kan krävas för att utföra försäkring.

Universal hjälm lagar

De flesta stater har en universell hjälmlag som kräver att alla motorcykel och motordrivna cykel operatörer och passagerare att bära Department of Transportation godkända hjälmar. Arkansas, Florida, Kentucky, Louisiana och Texas kräver endast operatörer yngre än 20 att bära hjälm. Från och med 2009, är hjälmar inte krävs enligt lag i Idaho, New Hampshire, Iowa och Colorado.