Kan du tvätta en Tempur-Pedic bäddmadrass?

Kan du tvätta en Tempur-Pedic bäddmadrass?


En Tempur-bäddmadrass är utformad som en tre-tums topper för varje säng. Den är idealisk för resor eller för att göra en säng känner sig mer bekväm. Dynorna erbjuda liknande resultat till en full madrass system, även om de inte är så bekväma. Så småningom dynan måste rengöras från oavsiktliga utsläpp, smuts och oljor. Medan dynan i sig inte kan tvättas, kan skyddshöljet skall tvättas.

oavsiktliga utsläpp

Lyckligtvis skummet av en Tempur-Pedic bäddmadrass är så tät att när en vätska spiller direkt på det, kommer vätskan kvar på ytan under en kort tid innan blötläggning i skummet. Om detta inträffar, omedelbart placera en torr absorberande trasa över spill för att suga upp så mycket vätska som möjligt. Med regelbunden användning och ett skyddande hölje, behöver du inte att tvätta bäddmadrass; helt enkelt rengör locket.

Ställ in Spill

Om vätska spills omedvetet eller ett barn kissar sin säng under natten, kan vätskan hinner tränga in i skumdynan. För att rengöra fläcken, häll en liten mängd milt rengöringsmedel endast på den del av spill, skölj med kallt vatten och låt lufttorka. Pour naturliga tvätt öka pulver på det fuktiga området, och låt den absorbera fukten i minst sex timmar innan dammsugning upp pulvret. Detta kan inte helt ta bort en fläck, men är din bästa chans för att återställa skum till ursprungligt skick.

Vad som bör undvikas

Försök aldrig att tvätta en Tempur-Pedic bäddmadrass genom att rengöra den i en tvättmaskin eller blötläggning i vatten. Så att vatten kan tränga in i skummet kommer att minska sin elasticitet, och det kommer inte längre att hålla sin form. Använd inte kemikalier eller blekmedel, som kan skada skummet inte går att reparera.

Tvätta Cover

Även Tempur-Pedic bäddmadrasser är fläcken, spill och allergen resistenta, med ett skyddslock skyddar kudden. Den avtagbara lock av Tempur-Pedic bäddmadrasser kan rengöras i en stor tvättmaskin antingen hemma eller på en tvättomat. Med kallt vatten och ett milt rengöringsmedel, tvätta locket med maskinens milda cykel. Använd inte starka kemikalier, fläckborttagningsmedel eller blekmedel, som kan skada tyget.

Torkning av Cover

En av de bästa sätten att torka en Tempur-Pedic bäddmadrass täcka är genom lufttorkning på ett klädstreck antingen inuti eller utomhus. Om detta inte är möjligt, kan det också torkas i en stor torktumlare. Använda coolaste inställningen maskinens temperatur, torka locket tills det är nästan torrt. Det bör tas bort just innan den är helt torr för att förhindra skador på tyget från att överhettas. Kontrollera tork framsteg var 30 minuter för att säkerställa skyddet inte över torr.