Hur berätta om ventiltätningar eller ventilstyrningar har gått dåligt

Hur berätta om ventiltätningar eller ventilstyrningar har gått dåligt


Ventilproblem är ett tecken på allvarliga problem med din bil eller lastbil motor. Väl tillslutna ventiler är avgörande för din motor kompression. Ett problem med ventiltätningar eller guider kommer att innebära att du måste helt bygga bilens motor för att återställa det till gott skick. Om du tror att din bil är att ha ventilproblem, bör du ta det till en certifierad professionell mekaniker och har den noggrant utvärderas.

Instruktioner

1 Öppna motorhuven och kontrollera olja. Om det finns för mycket spel mellan ventilstyrningen och ventilskaftet, kommer det att orsaka att motorn förbrukar olja. Om oljan kontinuerligt ont oavsett hur ofta du lägger det, och du inte har märkt några områden där olja verkar vara läcker ut ur din motor, det finns en chans att din ventiltätningar och guider misslyckas.

2 Starta din bil. Titta på avgasröret för avgaser. Om en överdriven mängd avgaser kommer ut avgasröret och det är tjockt och blåaktig eller grå till färgen, är det orsakas av förbränning av olja. Det är där oljan bilen förbrukar går.

3 Lyssna på din bil körs. Om du kan höra en knacka eller skramlande ljud som kommer inifrån motorn, det finns en god chans bullret kommer från ventilerna. Ventil buller härstammar från problem inom motorn och med ventilerna själva.

4 Kontrollera om din check engine lampan lyser. Om det är, krok bilen upp till ett OBD II felkod diagnostisk läsare till fordonets drivlina kontrollmodul och skanna PCM för felkoder. Problem med bilens ventiltätningar eller guider kommer att komma upp under specifika kodnummer. Koder P0075 genom P0086 är generiska avgasventilkoder (se resurser) och varumärkesspecifika ventil koder kan bestämmas genom att leta upp de koder med märke på fordonet (se resurser). Dessa kommer att ge dig en god uppfattning om var man ska börja leta efter din ventilproblem.

5 Demontera motorn och manuellt inspektera ventiler, tätningar och ventilstyrningar. Detta är en komplicerad process som inte bör prövas av någon som inte är certifierad mekaniker eftersom ta en motor isär felaktigt kan allvarligt skada komponenterna. Dessutom har du att förstå vad dina ventiltätningar och guider ska se ut i gott skick för att avgöra om det finns ett problem med dem. Du bör leta efter områden som visas bucklig, skadade, brända eller läcker för mycket olja.