Olika typer av bil Batteriladdare

Olika typer av bil Batteriladdare


Bil batteriladdare används för att hjälpa bilägare som har en bil som runnit sin batteri. Det finns flera typer av laddare som någon kan använda. Den typ av laddare någon väljer är oftast bestäms av priset på produkten. Laddare finns i en mängd olika priser och alla ladda batterier i olika tidsspann och genom att använda olika metoder. Den dyrare laddaren, desto snabbare batteriet laddas.

Switchade Regulator

Den switchade regulatorn styr spänningen hos batteriet via pulsbreddsmodulering. Det är en komplex, men effektivt val för en bil batteriladdare och det fungerar mer effektivt än dess motsvarighet, linjär regulator. Att fungera, det behöver en stor passiv utloppsfilter. Laddaren kan vara svårt att kontrollera och bör drivas av dem som är bekanta med bil laddare.

serien Regulator

Seriere är också känd som den linjära regulatorn och det är en mer grundläggande form av den switchade regulatorn. Den behöver en högre driven anordning för att överföra belastningsströmmen genom reglertransistorn. Det behöver inte ett utgångsfilter. Det är en liten enhet och är inte en producent av höga ljud. Detta är en grundläggande laddare som är en av de lättare laddare för att fungera.

Buck Regulator

Buck regulator laddaren arbetar genom en DC-DC-omvandlare. Det är mycket effektiv och resulterar inte i höga mängder av förlorade värme. Den har förmågan att hantera höga utgångsströmmar med lägre RF-interferens än de flesta laddare. Det finns en grundläggande design och en liten utgångsfilter. Denna modell är en komplex laddare ofta köps av auto-aficionados.

pulsad Charger

Den pulsade Laddaren är den vanligaste laddaren och det fungerar genom att använda en serietransistor. Det leder ström som överförs direkt till bilbatteriet. En pulserande brussignaler till bilägaren att batteriet börjar nå en full laddning. Den avger små mängder värme och är en kompakt bil laddare. Pulser tillåter laddaren att långsamt överföra ström till batteriet, i syfte att undvika överbelastning. Den pulserande kan överföra stora mängder energi genom en avgift, mycket till skillnad från andra laddare.

stunt Regulator

Stunt regulatorn är den mest grundläggande laddare, och därmed den billigaste. Dess utformning är enkel och den fungerar via en omkopplare som är ansluten till det fotoelektriska panelen, såväl som lagringsbatteriet. Ett larm är installerad i laddaren som stänger av den när batteriet når maximal effekt, för att förhindra överladdning och därmed batteriet kortslutning. De är lätta att kontrollera och driva och är bra val för dem som inte är bekant med laddnings bilbatterier.