Hur kan man förhindra svans röta i skäggiga drakar

Hur kan man förhindra svans röta i skäggiga drakar


Hudskador från att sprida, skada eller otillräcklig vivarium luftfuktighet kan orsaka svans röta i skäggiga drakar. Rengör en sårad svans med varmt vatten och tillämpa en reptil säker antiseptisk såsom tamodine att döda infektion, hjälpa läkningen och förhindra svans röta. Bada din beardie regelbundet, särskilt efter ett skjul för att förhindra död hud samlas på svansen. Om huden inte lossnar naturligt från shedding det bygger upp över tid och begränsar blodflödet orsakar den drabbade delen av svansen att svärta och faller av.

Stridande

Aldrig hålla två vuxna män tillsammans eftersom de kommer att kämpa och skador från striderna kan leda till svans röta om de lämnas obehandlade. Baby skäggiga drakar slåss om mat så bitna svansar och tår i ungdomar är vanliga. När du köper en beardie, kontrollera för nya skador på armar och se till att alla gamla skador är ordentligt läkt. Svans skador från striderna inte nödvändigtvis utvecklas till svans röta om du fånga det tidigt och behandla det med en lämplig antiseptisk. Om huden inte läker och börjar gå svart, se din veterinär för rådgivning.

shedding

Friska skäggiga drakar ömsar skinn regelbundet men tår och svansar är benägna att en ansamling av gamla huden som tjocknar varje gång det inte kasta ordentligt. Om spetsen på din drake har unshed hud, inte försöka dra bort det, eftersom detta kan göra mer skada än nytta. Kommersiell reptil sprider hjälpmedel är naturliga oljebaserade sprayer som återfuktar och hjälper till att avlägsna överskott hud.

Fuktighet

Öken arter av reptiler som skäggiga drakar löper särskilt stor risk för svans röta på grund av en brist på fukt i sin vivarium. Även beardies behöver en miljö som är huvudsakligen torra, måste du också ge en fuktig dölja område i inneslutningen för att underlätta spridning och förhindra torr hud på armar och ben. Du kan också bada din beardie en gång i veckan för att hålla sin hud hydrerad.

Burns

Brännskador från värmelampor och UV-belysning kan orsaka skador som leder till svans röta. Håll ditt husdjur säker och täcker alla dina vivarium för värmekällor med en vakt eller bur för att förhindra brännskador och bifoga värmelampor av din beardie räckhåll. Skäggiga drakar gillar att sola sig i den hetaste delen av deras hölje och om värmekällan ligger för lågt finns det en risk att din drake kommer att försöka att klättra på den för att hålla värmen.