Hur för att dämpa ljudet av trumpet

Hur för att dämpa ljudet av trumpet


Vrida ner volymen på ett musikinstrument är inte samma sak som att vrida din stereo. Alla trumpetare som bor i ett hyreshus eller delar utrymme med andra vet värdet av att öva utan att störa dem omkring dig, och amatör trumpetare är särskilt uppmanas att plocka upp en god kvalitet stum för att hålla sitt sound nere. Trumpet mutes finns både till "dra ner" volymen och lägga stil på ett stycke genom att skapa distinkta ljud och toner som är anpassade för olika musikstilar.

Instruktioner

1 Använd en rak mute att dämpa din trumpet när du byter ljudet till en mer fräck, nasal ton. Placera mute i klockan så att den tunna änden av mute sticker ut och hela mute hålls stadigt på plats av bitar av kork på sidorna. Använd en rak mute särskilt när man spelar klassisk och mässingsmusik. Välj en av aluminium rak stum för att spela en ljus, orkesterljud, och ett plåster eller plast version för att spela varmare toner bättre lämpade för storbandsmusik.

2 Köp en kopp mute att få liknande ljudet av den raka mute med en mjukare ton och mindre frekvensområde. En kopp mute använder en liten kopp på sin tunna ände för att reflektera ljudet tillbaka till klockan basun, som producerar en varmare ton som är att föredra för jazz och storbandsmusik. Välja en kopp mute med en justerbar kopp i syfte att upprätthålla svag kontroll och variera ljudet.

3 Utför med hjälp av en Harmon mute för att utveckla en gäll ljud som är idealisk för högfrekventa jazz. Harmon mute har två delar, vilket gör det skiljer sig från andra tystnar och tillåta mer kontroll över basunljudet än ett stycke stilar. Placera stor del av den stumma i klockan slutet av trumpet och sätt in spindeln änden i lampan och justera den att variera ljudet. Du kan också placera en hand över stum för att skapa en tydlig wah-wah effekt.

4 Muffe din trumpet med hjälp av en kolv stum, en unik konstruktion som kräver en hand för att hålla lampan över klocka din trumpet för manuell styrning av volym. Du kan skapa en dramatisk eller komisk wah-wah ljud med en kolv stum.